ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somajul si concediul medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuneti daca din somaj se poate intra in concediu medical.
Multumesc mult.

Adaugata in: Concedii
Ela Brie
 User  Ela Brie
a intrebat la 03 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Sep. 2013
Da, se poate. Concediul medical duce la suspendarea concediului medical iar indemnziatia se va plati de Agentia de Somaj, cu conditia ca certificatul sa fie prezentat acesteia in 24 de ore de la data eliberarii, asa cum prevede legea 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

ART. 41
(1) Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au urmatoarele obligatii:
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.

(1^2) Persoanele prevazute la alin. (1^1) au obligatia sa prezinte lunar, la data programarii prevazute la alin. (1) lit. a), agentiei pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate dovada participarii lor la programe de formare profesionala a caror finantare este asigurata din asistenta financiara nerambursabila primita de Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin inTermediul Fondului european de dezvoltare regionala, Fondului social european si Fondului de coeziune, sau, dupa caz, dovada participarii la examenul de absolvire a acestora. Prezentarea dovezii nu constituie refuz nejustificat potrivit art. 44 lit. d) si e).
(1^3) in situatia in care obligatia prevazuta la alin. (1^2) nu este indeplinita, prevederile alin. (1^1) nu se aplica.

ART. 45
(1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
g) pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap;

(5) Perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj in situatia in care nu este indeplinita obligatia prevazuta la art. 41 alin. (1) lit. e).

HG 174/2002 privind normele de aplicare a legii 76/2002
ART. 20^1
(1) Obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. e) din lege se consideră ?ndeplinită ?n situaţia ?n care ?nştiinţarea ?n scris cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă ?n cazul persoanei beneficiare de indemnizaţie de şomaj se realizează prin transmiterea, ?n termen de 24 de ore de la data acordării concediului medical, a unei declaraţii pe propria răspundere din care să rezulte seria şi numărul certificatului de concediu medical, data acordării acestuia, numele medicului prescriptor şi unitatea ?n care funcţionează acesta, datele de identificare ale persoanei căreia i s-a eliberat certificatul de concediu medical şi adresa la care această persoană va locui pe perioada valabilităţii concediului medical.
(2) Declaraţia pe propria răspundere prevăzută la alin. (1) se poate transmite prin una dintre următoarele modalităţi de comunicare: fax, poştă, e-mail sau prin depunerea acesteia la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă unde este ?nregistrată persoana beneficiară de indemnizaţie de şomaj, ?n numele acestei persoane, de către un membru de familie sau, după caz, de către o altă persoană.
(3) Termenul de 24 de ore de la data acordării concediului medical prevăzut la art. 41 alin. (1) lit. e) din lege şi la alin. (1) din prezentul articol se ?ndeplineşte la sf?rşitul zilei următoare datei ?n care s-a acordat concediul medical, ?n situaţia ?n care aceasta nu este declarată zi nelucrătoare, sau ?n prima zi lucrătoare, ?n situaţia ?n care acordarea concediului medical s-a realizat ?n zilele declarate nelucrătoare, sau la ?mplinirea termenului.




Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024