ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Sotia beneficiaza de prenatal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sotia mea este insarcinata in 2 luni si in luna Noiembrie a avut o intrerupere de 14 zile in campul muncii. Ma intereseaza daca beneficiaza de prenatal sau ce trebui sa facem. Multumesc.

Adaugata in: Concedii Concediu
Filip Raduta
 User  Filip Raduta
a intrebat la 11 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2013
Va beneficia de concediul medical de maternitate, pre si postnatal, cate timp este salariata si deci i s-a platit contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii medicale, si are stagiul minim de cotizare de o luna in ultimele 12. Nu va faceti probleme.

De asemenea, daca la nasterea copilului va fi indeplinita conditia celor 12 luni anterioare in care sa fi realizat venituri profesionale impozabile sau sa se fi aflat in una din situatiile prezentate de lege, ea va putea beneficia de concediu si indemnizatie crestere copil lunara asa cum prevede art. 2 din OUG 111/2010. In calculul indemnizatiei va intra si indemnizatia de maternitate, alte indemnizatii medicale din ultimele 12 luni (daca au existat), somaj. Perioada de intrerupere de 14 luni nu va reprezenta o problema pentru ca se iau in considerare la stabilirea celor 12 luni si fractiunile de luna, cat timp persoana a lucrat minim jumatate din numarul de zile lucratoare din luna respectiva.

Art. 4 - OUG 111/2010
(1) ?n calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună ?n care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele ?n care solicitanţii s-au aflat ?n situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună ?ntreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se ?nţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună ?n care persoana ?ndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat ?n una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare dec?t cel prevăzut la alin. (2).
(4) ?n situaţia ?n care naşterea copilului se produce ?nainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă ?ntre data naşterii copilului şi data prezumată a naş terii, certificată de medicul de specialitate.

Gaiti aici http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html continutul art. 2 din Ordonanta mai sus amintita.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Ian. 2013
Da, Conditia platii concediului medical de maternitate este sa aiba 22 zile de stagiu de cotizare in ultimele 12 luni .

Alte intrebari despre Concedii