ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stimulent de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt insarcinata in 38 saptamani,urmand sa nasc pe 16 martie 2013.nu sunt angajata,dar sotul meu este.doar ca anul trecut a fost 3 luni(ianuarie,februarie si martie)in concediu fara plata.la data nasterii copilului ar avea 11 luni si jumatate de activitate.sunt sanse sa se incadreze pentru ccc?daca da,poate solicita direct stimulentul de insertie,fara a renunta la job,el continuandu-si activitatea?in acest caz pt cati ani se acorda stimulentul de insertie?

Adaugata in: Concedii
Mari Antonella Matei
 User  Mari Antonella Matei
a intrebat la 05 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Antonella Matei
 User Mari Antonella Matei
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Mar. 2013
daca opteaza pt optiunea de concediu crestere copil de 1 an,cu cat timp inainte se poate intoarce la munca pentru a primi apoi stimulentul de insertie?se poate intoarce de exemplu cu 6 luni inainte sa implineasca copilul 1 an?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mar. 2013
Nu poate obtine stimulentul direct dupa nastere, numai daca opteaza pentru una din variantele de concediu crestere copil si revine la lucru inainte sau dupa implinirea varstei de 1 an de catre copil, depinde de optiunea exprimata.Stimulentul se acorda pana la doi ani (3 ani in cazul copilului cu handicap). Ar trebui sa poata accesa acest drept pentru ca se iau in considerare fractiunile de luna cu conditia ca acele fractiuni sa fie de minim jumatate din numarul zilelor lucratoare din luna respectiva. Dar trebuie confirmat cu Primaria sau Directia de asistenta sociala pentru ca apar tot felul de interpretari, dat fiind faptul ca nu este explicata in clar aceasta prevedere in norma de aplicare a OUG 111/2010, cea care sta la baza acordarii indemnizatiei si stimulentului de insertie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024