ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

stimulent insertie 500Ron


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Copilul meu implineste 1 an pe 6 ianuarie 2012. Daca ma intorc la servici pe data de 1 ianuarie pot beneficia de acest stimulent de 500 Ron ? mentionez ca am ales varianta de 1 an

multumesc

Prodan Cristina
 User  Prodan Cristina
a intrebat la 12 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Dec. 2011
Da, puteti. Legea prevede ca in cazul in care beneficiarul indemnizatiei pentru crestere copil revine la locul de munca inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil, va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.

ART. 7 - OUG 111/2010
1 Persoanele care ??n perioada ??n care sunt ??ndrept????ite s?? beneficieze de concediul pentru
cre??terea copilului ??i indemniza??ia lunar?? prev??zute la art. 2 alin. 1 lit. a ob??in venituri supuse impozitului prev??zute la art. 3, ??nainte de ??mplinirea de c??tre copil a v??rstei de un an, au dreptul la un stimulent de inser??ie ??n cuantum lunar de 500 lei pentru perioada r??mas?? p??n?? la ??mplinirea de c??tre copil a v??rstei de 2 ani.

Art. 12 - HG 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

1 Stimulentul de insertie prevazut la art. 7 alin. 1 din ordonanta de urgenta se acorda lunar persoanelor indreptatite care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si a indemnizatiei lunare prevazute la art. 2 alin. 1 lit. a din ordonanta de urgenta, daca acestea realizeaza venituri supuse impozitului, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an.
2 Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului de insertie se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta de urgenta.
3 Daca persoana indreptatita, in perioada in care beneficiaza de stimulentul de insertie, doreste sa i se acorde concediul fara plata prevazut la art. 6 din ordonanta de urgenta, pe aceasta perioada, precum si la reluarea realizarii de venituri supuse impozitului, nu mai beneficiaza de stimulentul de insertie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024