ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stimulent insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Am urmatoarea speta: o angajata ce a fost in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani incepand cu 11.04.2011 (a optat pentru 2 ani), se intoarce la servici in 01.08.2012 cu toate ca avea dreptul pana la data de 24.02.2013, data la care copilul implinea 2 ani. Dupa aparitia Legii nr.166/2012 care modifica OUG nr.111/2010, doreste acordarea stimulentului de insertie conform art.7 care s-a modificat, in sensul ca si cei care au optat pentru 2 ani pot beneficia de stimulentul de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. Mentionez ca in acest moment ea se afla la servici si nu in concediu de ingrijire a copilului. In ce conditii ar putea beneficia de acest stimulent de insertie?
Multumesc anticipat!

Adriana Barbu
 User  Adriana Barbu
a intrebat la 02 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Nov. 2012
Salariata dumneavoastra poate beneficia de stimulent de insertie, copilul ei avand deja mai mult de un an implinit. Lega 166/2012 prevede ca in cazul concediului de pana la 2 ani persoana care realizeaza venituri dupa implinirea varstei de un an paote beneficia de stimulent de insertie pentru perioada ramasa pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.

Art. 7 - OUG 111/2010
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:

b) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru creşterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit.b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentruperioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani;

Astfel, cat timp copilul, la revenirea ei, avea un an deja implinit, chiar peste, iar ea face dovada veniturilor impozabile de natura profesionala, va beneficia de acest drept la cererea ei.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024