ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suma suplimentara de 600 lei pentru al doilea copil nascut in perioada de CCC a primului copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In perioada de CCC a primului meu copil, nascut in septembrie 2010, am nascut cel de-al doilea copil, in decembrie 2011. Astfel, se suprapune perioada de crestere a primului copil cu cea de crestere a celui de-al doilea copil, timp de 10 luni. Conform noii legi 166/2012, as avea dreptul, retroactiv, la "acordarea sumei suplimentare de 600 lei, pe perioada suprapunerii cazurilor in care persoana se afla cu un copil in perioada de concediu si indemnizatie in baza OUG nr.148/2005 si naste/adopta/ia in plasament sau tutela un copil, in baza OUG nr.111/2010"?
Va multumesc!

Adaugata in: Concedii
Teodora Nitescu
 User  Teodora Nitescu
a intrebat la 13 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Teodora Nitescu
 User Teodora Nitescu
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Nov. 2012
Situatia este urmatoarea:primul meu copil a implinit 2 ani in septembrie anul acesta, insa cel de-al doilea copil l-am nascut in decembrie anul trecut, astfel am avut o perioada de 10 luni (din decembrie 2011 pana in septembrie 2012) in care s-au suprapus doua situatii care genereaza dreptul la indemnizatie, sau la majorarea de 600 ron pentru cel de-al doilea copil. In acest caz, conform noii legi 166/2012, pot beneficia retroactiv de cei 600 ron, pentru cel de-al doilea copil, pe perioada de 10 luni mentionata, cat s-au suprapus cele 2 situatii?
Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2012
Da, se aplica acesta prevedere si in cazul dvs. Inteleg ca sunteti inca in concediu pentru primul copil, in baza OUG 148/2005.

Art. 9
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1), art. 5 si 6, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).
(2) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator ?n cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept.
(3) ?n cazurile prevazute la alin. (2) se acorda o singura indemnizatie, ?n cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.
(4) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (2), cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma de 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, ?ncep?nd cu cel de-al doilea.
(5) Prevederile alin. (4) se aplica inclusiv pentru situatiile ?n care persoana se afla cu primul copil ?n perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului ?n baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei ?n vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si naste un alt/alti copil/copii sau se afla ?n una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).


Dupa expirarea primului concediu puteti intra in concediu pentru cel de-al dilea copil, imediat, fara a mai trece prin concediu de maternitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024