ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suplinire concediu medical cadru didactic se inregistrează in revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


orele suplimentare pentru un cadru didactic care a suplinit un alt cadru didactic aflat in concediu medical se trec in revisal ca si spor pentru ore suplimentare
daca pentru aceste ore se incheie un contract deoarece nu poti sti dinainte numarul de zile de concediu medical
ele se trec in revisal pe baza deciziei eliberate de unitate

Presa Camelia
 User  Presa Camelia
a intrebat la 10 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2014
Munca suplimentara nu se opereaza in Revisal, programul nu reprezinta un stat de plata ci un registru de eveindenta a salariatilor incadrati cu CIM in Romania.

Pentru efectuarea muncii suplimentare aveti nevoie de acordul scris al salaritului cu exceptia situatilor de forta majora. Iar aceste ore trebuie compensate conform legii aplicabile, cu spor sau cu timp liber, in functie de caz si de prevederi. Ele se vor evindentia in pontaj, cat si pe statul de plata acolo unde se acorda spor pentru ele.

In cazul in care un salariat inlocuieste alt salariat incadrat cu alta functie, aflat in perioada de suspendare, i se va incheia celui dintai contract de munca, in cuprinsul caruia de va mentiona ca inlocuieste un salarait aflat in perioada de suspendare.

Concediul medical nu se opereaza in Revisal, nu se incheie nicio decizie pentru ele. Concediul are la baza un certificat medical eliberat de medic si nu o decizie. Daca va utiati in HG 500/2011 inainte sa operati in program, veti observa ca este mentionata aceasta exceptie.

In concluzie, un salariat nu poate inlocui un alt salariat pe baza deciziei unitatii. Iar in cazul orelor suplimentare este necesar acordul scris al angajatului anterior efectuarii lor, cu exceptia sitatiilor prevazute de lege (forta majora, prevenire accidente sau inlaturarea consecintelor aparute in urma lor).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024