ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare CIM pentru concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog lamuriti-ma in legatura cu o problema. O salariata are concediu de maternitate pana pe data de 30.11.2013. Cu ce data solicita suspendarea CIM pentru concediu crestere copil? Urmatoarea zi, adica 01.12.2013? Dar 01.12.2013 e zi libera legala. Este in regula sa solicite cu data de 02.12.2013? Decizia de suspendare a CIM se transmite in 20 de zile lucratoare. Este in regula daca azi(11.12.2013) se suspenda CIM si se transmite cu data de 02.12.2013, sau trebuie si decizia sa fie cu data de 02.12.2013 si doar transmiterea Revisalului sa se faca in 20 de zile? Multumesc frumos!

Adaugata in: Concedii
Stefania Calin
 User  Stefania Calin
a intrebat la 11 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Dec. 2013
Salariata poate solicita CIC oricand doreste dupa efecturea a minim 42 de zile de concediu de lauzie. Ea poate cere CIC si din ziua imediat urmatoare ultimezi zile de concediu medical de maternitate, este optiunea ei strict. Asa cum nu este obligata sa intre in CIC daca nu doreste acest lucru.

Chiar daca este zi libera legala CIC poate incepe din data de 1.12, nu este nicaieri prevazuta o interdictie in acest sens.

Suspendarea se opereaza in maxim 20 de zile de la data ei, deci puteti opera perioada fara probleme, sunteti inca in termen, mai ales daca aveti deja cererea salariatie de intrare in CIC.

Decizia se intocmeste in ziua lucratoare imediat urmatoare si se opereaza in Revisal tot atunci. Data suspendarii din decizie poate fi 01.12 daca aceasta este cea din care salariata a intrat in CIC.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024