ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare cm pt cic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
este posibila suspendarea cm daca la momentul nasterii eu ma aflu in c.o. sau c.m.? Mentionez ca sotia nu lucreaza si, deci, o sa intru in cic din ziua nasterii copilului. In cazul in care raspunsul e afirmativ , ce se intampla cu zilele neluate? Multumesc !

Klaus Klaus
 User  Klaus Klaus
a intrebat la 01 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului klaus klaus la 04 Sep. 2013
Nu aveti cum sa efectuati un numar necunoscut de zile de CO, el este limitat si se acorda in baza unei cereri. Odata ce doriti sa intrati in CIC soilicitati suspendarea CO de la angajator si apoi intrarea in CIC. Puteti finaliza CO acordat si ulterior sa solicitati CIC, este si acesata o varianta buna. Dupa ce reveniti din CIC se va stabili la cate zile de CO mai aveati dreptul sau nu pentru anul in care ati beneficiat de crestere copil.

Daca primiti zile de CO peste numarul cuvenit, fie se vor considera acordate in avans si se scad din cele pentru anul in care reveniti la lucru, fie se poate retine contravaloarea lor la plata ultimului salariu pe care ar trebui sa il primiti pentru ultima luna lucrata anterior intrarii in crestere copil. Aici trebuie sa discutati si cu angajatorul sa vedeti pentru ce varianta inclina.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Klaus Klaus
 User Klaus Klaus
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Sep. 2013
Asa este, mi-ati raspuns la o intrebare de genul, de aceea am facut aceasta mentiune ca un fapt cert. Ideea era ca pe la inceputul lui decembrie este DPN si as vrea sa solicit schimbarea perioadei CO. Ma intrebam, dat fiind faptul ca eu o sa efectuez un numar necunoscut de zile, cum se regleaza ulterior, se calculeaza cate zile imi revin raportat la nr. de zile lucrate?

Daca efectuez prea multe ce se intampla,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Sep. 2013
Imi aduc aminte ca v-am mai raspuns la aceasta intrebare cu alta ocazie si spuneam atunci ca puteti lua concediul crestere copil de la data nasterii copilului, cea ce inseamna ca CO se va suspenda si il efectuati dupa revenirea din CIC. Puteti totodata sa finalizati CO luat si sa intrati ulterior in CIC, la cerere. Daca sunteti in medical la momentul nasterii copilului atunci e putin mai complicat. Medicul prescriptor va trebui sa va modifice certificatul astfel incat sa va puteti intoarce mai devreme din medical si apoi sa solictati intrarea in CIC.

Zilele de CO ramase neluate pana la data intrarii in CIC si cuvenite in raport cu perioada lucrata pana atunci se reporteaza si le puteti efectua dupa ce reveniti din crestere copil. Compensarea lor in bani este posibila doar daca incetati raportul de munca, altfel nu este legala.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024