ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare Concediu crestere al doilea copil consecutiv


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cu urmatorul caz:
Avem o salariata care s-a suspendat pentru concediu de crestere al copilului pana la data de 20.06.2015. In data de 13.05.2015 s-a prezentat la societate cerand reluarea activitatii iar apoi suspendarea din nou, intrucat a dat nastere unui al doilea copil. Societatea a acceptat cererile si a emis decizie care a fost transmisa in revisal.
Acum, Primaria apreciaza ca de fapt, salariata nu trebuia sa isi reia activitatea deloc (respectiv nu trebuia sa isi reia activitatea cu o luna mai devreme), ci trebuia sa intre dintr-un concediu in altul, aceasta situatie a ei fiind o exceptie iar urmatoarea suspendare se face abia dupa expirarea celor 2 ani ai primului copil.
In concluzie, primaria ne solicita sa anulam decizia de suspendare, si sa emitem o alta decizie, datand data la care s-ar fi implinit cei doi ani.
Eu cred ca societatea nu a gresit cu nimic, dand curs cererii angajatei, insa cum ea a fost sfatuita gresit de la primarie
Acum risca sa piarda indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil.
Pe de alta parte, corectia in revisal se sanctioneaza.
Cum ar fi corect de procedat in acest caz? Ca sa nu aiba nici salariata dar nici societatea de suferit?

Se poate emite vreo decizie prin care care sa se anuleze decizia de suspendare a noastra initiala, iar salariata sa se suspende incepand cu data la care s-ar fi implinit cei doi ani, si sa o transmitem in revisal? Este corect din punct de vedere legal?


Mariana Popa
 User  Mariana Popa
a intrebat la 13 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2015
Ati procedat corect, nu exista nicio prevedere legala care sa o impiedice pe salariata sa solicite reluarea activitatii in orice moment pe durata concediului de crestere si ingrijire copil.
In cele 12 luni anterioare nasterii copilului poate fi inclusa ca perioada asimilata perioda in care salariata a beneficiat de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2/3 ani.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024