ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendarea PFA in Concediul pentru Cresterea Copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua! am avut doua locuri de munca: unul cu contract de munca si unul ca pfa. acum sunt in concediu pentru cresterea copilului. pentru veniturile din CCC mi s-a luat in calcul doar venitul de la locul de munca unde sunt angajata cu contract de munca (cel de la PFA nu ma ajuta cu nimic). activitatea PFA nu am suspendat-o, intrucat trebuie sa efectuez niste plati ca PFA, insa fara sa fi incasat bani pe parcursul CIC. reprezinta vreo problema faptul ca nu am suspendat PFA-ul, atata vreme cat nu incasez bani pe parcursul CIC, ci numai fac plati? este legal? (am incasat bani in lunile ian-febr 2014, iar din martie 2014 sunt in concediu postnatal si apoi CIC, iar platile le voi efectua luna aceasta)

Dana Dana
 User  Dana Dana
a intrebat la 23 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Nov. 2014
Legea nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri ?n vederea recuperării debitelor ?nregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului.
ART 1
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, publicată ?n Monitorul Oficial al Rom?niei, Partea I, nr. 830 din 10 decembrie 2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă ?n cazul ?n care persoana ?ndreptăţită se află ?n una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume ?n baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate ?n perioada concediului pentru creşterea copilului, altele dec?t cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi ?n perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii ?n calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi ?n perioada de concediu, de maximum 6 ISR ?ntr-un an calendaristic."
Valoarea ISR este de 500 lei.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024