ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Tatal in CIC. Cum isi poate pastra mama jobul pentru 2 ani?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Cum pot sa-mi pastrez locul de munca pentru 2 ani dupa ce nasc daca sotul meu va fi cel care solicita CIC? Sotul meu va lua indemnizatia pentru ca el are salariul mai mare iar eu am minim pe economie.
Am discutat cu angajatorul despre posibilitatea de a-mi acorda 2 ani de CFP si cu care este de acord dar spune ca legislatia nu ii permite o periada asa mare si ii e tema ca la un control sa nu aiba probleme din aceasta cauza. Mi-a spus ca nu exista un articol de lege care sa ii permita asa ceva .
Angajatorul pare ca e multumit de mine si vrea sa ma ajute dar nu stie cum.
Credeti ca va avea probleme daca la un control daca imi da CFP 2 ani?

Multumesc anticipat.

Evamaria Evamaria
 User  Evamaria Evamaria
a intrebat la 22 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului EVAMARIA EVAMARIA la 23 Oct. 2013
Daca va mai aduceti aminte, in discutia anterioara va prezentasem varianta de protectia asurpa locului de munca in cazul alaptarii pana la un an. Deci pentru un an va puteti asigura pastrarea locului de munca. Dar daca sunteti la lucru se aplica acele prevederi. Daca sunteti in CFP, nu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului EVAMARIA EVAMARIA la 23 Oct. 2013
Daca sunt doar 2 anagajati mai mult ca sigur nu au CCM. Dar ar trebui sa aiba RI la nivel de unitate. Concediul fara plata pentru nevoi personale, in special in companiile private, se stabileste la nivelul angajatorului, dupa cum spuneam. Deci nu il va sanctiona nimeni daca va da un CFP de 2 ani pentru nevoi personale. Insa el poate dispune concedierea in timpul lui daca doreste, nu exista niciun fel de interdictie in acest sens in lege. Nu va garanteaza pastrarea postului un astfel de liber.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Evamaria Evamaria
 User Evamaria Evamaria
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Oct. 2013
Lucrez in domeniul privat, prestari servicii iar societatea are 2 angajati si nu stiu ca aceasta unitate are CCM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2013
Durata concediului fara plata pentru nevoi personale se stabileste la nivel de unitate, cu exceptia catorva cazuri. Nu stiu in ce domeniu lucrati, este posibil sa existe ceva prevederi speciale, asa cum se intampla in invatamant sau in cazul functionarilor publici. Totodata este posibil sa existe ceva prevederi speciale in CCM la nivel de ramura sau chiar de unitate.

Un concediu fara plata pentru nevoi personale nu va garanteaza mentinerea postului, decat daca legea prevede acest lucru. E important de stiut in ce domeniu sunteti ca sa vedem ce prevede legislatia si ce reguli se aplica in functie de acest detaliu. Iar concediu fara plata pentru crestere copil nu aveti dreptul sa luati de la nastere. Acesta se acorda numai din al doilea an daca in primul an beneficiati de concediu crestere copil platiti.

Tineti cont si de faptul ca, potrivit art 11 din OUG 111/2010, atat timp cat si dvs indepliniti conditiile de acordare a CIC, aveti obligatia sa efectuati minim o luna din totalul concediului luat de tata. In caz contrar se va retine indemnizatia aferenta unei luni din totalul CIC.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024