ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Tatii, obligati sa stea 1 luna in Concediu Crestere Copil?!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Conform OUG 124/2011, Art 11, incepand cu 01.03.2012 (data nastere copil) - Tatii sunt obligati sa stea acasa timp de 1 luna?!

Este intrat in vigoare acest articol?
In situatia in care eu optez pentru 1 an crestere copil iar sotul nu doreste/ poate/ merita financiar sa stea 1 luna acasa, eu voi fi nevoita sa ma intorc la munca dupa 11 luni?

"a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevszuts la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia."

Multumesc.


Adaugata in: Concedii
Cristiana Chirita
 User  Cristiana Chirita
a intrebat la 30 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Cristiana Chirita la 01 Aug. 2012
Da, cam asa s-ar interpreta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristiana Chirita
 User Cristiana Chirita
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Iul. 2012
Multumesc pentru raspuns.

Deci, in situatia in care celalalt parinte indeplineste conditiile insa nu doreste sa intre pentru 1 luna in concediu crestere copil, cel care a optat pt crestere copil va fi obligat sa se intoarca dupa 11 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2012
Da, acest articol este valabil, OUG 124/2011 fiind deja in vigoare de la 1 ianuarie. Articolul se aplica pentru ambii pariniti, nu neaparat pentru tata, pentru ca dreptul la concediu de crestere copil indemnizat poate fi accesat de oricare dintre ei.

Prevederea se aplica insa numai in situatiile in care ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a concediului crestere copil, altfel nu. Daca unul dintre parinti opteaza pentru concediu crestere copil, din perioada totala celalat parinte care nu a optat pentru concediu va avea obligatia de a efectua o luna. Ceea ce inseamna ca dvs va veti intoarce la locul de munca cu o luna mai devreme, sau o luna din totalul conceidului va fi acordata oricand pe parcursul acelui an. Luna poate fi efectuata oricand, insa in acea perioada dvs veti reveni la lucru pentru ca indemnizatia nu poate fi acordata simultan ambilor parinti. Daca va intoarceti spre exemplu la jumatatea concediului, tatal intrand in concediu pentru o luna, indemnizatia se va suspenda si o veti putea relua ulterior, dupa efectuarea acelei luni de concediu de catre tata.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024