ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Terminare CCC 2 ani si reintoarcerea la munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! In ianuarie 2014 termin CCC de doi ani. Am discutat telefonic cu directorul meu de la firma la care lucrez sa ma interesez de reintoarcerea la munca, dar mi-a spus ca a desfiintat postul de secretara. In aceasta situatie trebuie sa intru in somaj sau este obligat sa imi ofere alt post in firma? Va multumesc!

Lavric Mihaela
 User  Lavric Mihaela
a intrebat la 04 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2013
Angajatorul nu poate desfiinta postul dvs in timpul CIC decat in cazul in care se confrunta fie cu procedura unei reroganizari judiciare, fie cea a falimentului sau daca se dizolva. Altfel masura nu este una legala. Totodata, pentru a putea intr-adevar pune problema unei desfiintari si implicit a unei concedieri dvs trebuie sa fiti notificata in scris referitor la acest aspect si sa vi se acorde un preaviz minim de 20 de zile lucratoare, pe care sa il efectuati dupa revenirea din CIC. Iar la finalul lui ar trebui sa primiti o decizie de incetare, document pe care il puteti contesta in Tribunalul de care apartineti in 45 de zile de la comunicarea lui. Daca exista posturi vacante in firma pe care sa le puteti ocupa ar trebui sa vi se ofere aceste variante.

Mai mult, angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC, cu exceptia cazului in care se afla in reorganizare judiciara sau faliment sau daca ati beneficiat deja de aceasta masura in baza aceluiasi act normativ.

Cat timp nu ati primit nimic scris oricum nu putem vorbi de o masura a concedierii dispusa legal. Puteti depune o sesizare la ITM, personal suspectez ca este o modalitate de a va forta mana sa plecati de buna voie. iar incetand contractul printr-o demisie de exemplu, pierdeti dreptul la indemnizatie de somaj daca ati dori sa il solicitati.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024