ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Trebuie sa predau la CAS concediul de sarcina daca contractul de munca expira


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna. Sunt insarcinata in 27 saptamani si sunt angajata pe perioada determinata, contractul expira in 31.07.2014 si din cate am citit in diferite articole e legal sa nu il prelungeasca. In 8 iulie intru in concediu de sarcina si lauzie iar concediul medical il voi preda la locul de munca insa nu stiu unde trebuie predate urmatoarele concedii, din luna august si septembrie. De la resurse umane imi spunea ca dupa data de 31.07. voi fi preluata de catre CAS si ca de acolo mi se va plati mai departe concediul de sarcina si lauzie insa nu stiu sa ma indrume sau sa imi spuna ce am de facut. In august va trebui sa merg la CAS sa predau certificatul pt concediul prenatal? imi trebuie ceva acte de la locul de munca? Dupa ce nasc cine va plati indemnizatia pentru cresterea copilului? O sa primesc lunar minimul de 600 lei sau in functie de veniturile realizate voi primi lunar intre 600 - 1200 lei daca optez pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani?

Daniela Feier
 User  Daniela Feier
a intrebat la 24 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2014
CAS este contributia pentru pensii (contributia de asigurari sociale), in primul rand, nu are legatura cu concediile medicale. Concediul medical este legat de Casa de sanatate judeteana sau din Bucuresti, depinde unde va aflati.

Concediul de maternitate este preluat in plata de catre Casa de sanatate dupa ce inceteaza CIM. Mergeu la Casa de sanatate direct, cu certificatul medical de maternitate si dovada incetarii CIM din care sa rezulte ca incetarea a avut loc din motive neimputabile dvs. Puteti lua legatura direct cu ei, prin telefon, ca sa obtineti toate informatiile despre pasii pe care va trebui sa ii parcurgeti ca sa puteti beneficia de concediul de maternitate si dupa incetare.

Indemnizatia crestere copil este platita de stat, intotdeauna, indiferent daca sunteti sau nu salariat. Dosarul se depune la primaria de care apartine iar plata se va face prin Directia de asistenta sociala. Indemnizatia se va calcula in baza ventiturilor nete realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii, pentru concediul de pana la 2 ani veti primi suma ce va rezulta din acest calcul, dar fara a depasi plafonul de 1200 lei pe luna. Incetarea raportului de munca nu influenteaza formula de calcul a indemnizatiei crestere copil, este acelasi drept deci respecta aceleasi conditii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024