ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

zi libera


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sotul meu a fost la inmormantarea bunicului meu insa a constatat , la servici, ca nu-i foloseste la nimic copia de pe certificatul de deces ci ca trebuie sa-si faca cerere de concediu odihna; in codul muncii erau mentionate cazurile de evenimente familiale deosebite care necesitau zile libere (decesul socrilor) iar eu m-am gandit ca daca pt socri se pot da zile libere, de ce nu si pentru bunici, care pana la urma ii erau si lui bunici. Asa am interpretat eu, insa acum codul muncii face trimitere la alte legi. Sau in regulamentul de organizare interioara al societatii pot vedea cand se acorda aceste zile libere? Cum se procedeaza? Si inca o intrebare: daca era bunicul lui matern cu ce acte venea avand in vedere schimbarea numelui mamei dupa casatorie? Multumesc!



Adaugata in: Concedii
Cotutiu Susana
 User  Cotutiu Susana
a intrebat la 20 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2012
In codul muncii nu apar mentionate evenimentele familiale deosebite pentru care salariatul poate beneficia de liber. Aceste zile precum si numarul lor se includ in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern al unitatii. Daca in aceste documente nu apare prevazuta acordarea unui liber in cazul decesului unui bunic al salariatului, angajatorul nu are obligatia de a acorda acea zi drept zi libera platita.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024