ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Zile libere legale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Vreau sa-mi iau concediu de odihna. In perioada in care mi-am programat concediul este "Adormirea Maicii Domnului" - zi libera legala. Angajatorul spune ca ziua respectiva se pierde daca sunt in concediu in acea perioada. Spune ca este considerata zi de concediu.

Roxana Georgescu
 User  Roxana Georgescu
a intrebat la 09 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Aug. 2012
Nu este corect ce spune angajatorul. In calculul duratei concediului de odihna nu intra si zilele stabilite de lege drept sarbatori legale sau zilele libere stabilite prin contractul colectiv de munca nu fac parte din durata concediului de odihna. Acest lucru este prevazut in Codul muncii. Astfel ca data de 15 august nu devine zi de concediu obisnuita chiar daca in acea periaoda sunteti in concediu. Mai concret, daca saptamana 13 - 17.08.2012 inclusiv sunteti in concediu, aveti 4 zile de concediu de odihna si o zi libera legala, 15.08.

Art. 145

(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 09 Aug. 2012
15 august este zi libera legala.
In contractul individual de munca tu ai specificat un numar de zile lucratoare la care ai dreptul ca si concediu de odihna.
Daca, de exemplu, vrei sa iti iei 4 zile de concediu de odihna si prima zi sa fie luni 13 august, vei avea: 13-14 august concediu de odihna, 15 august zi libera legala, 16-17 august concediu de odihna, 18-19 august repausul saptamanal - si te prezinti la lucru luni, 20 august (asta in cazul in care prin specificul activitatii nu trebuie sa te prezinti la lucru in week-end).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024