ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Stimulentul de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pentru a beneficia de stimulentul de insertie salariatul trebuie sa se intorca dupa 11 luni de concediu pentru ingrijirea copilului sau se poate intoarce si inainte cu o zi sau cu cateva zile inainte de terminarea concediul pentru ingrijirea copilului pana la 1 an? Cererea se depune cu cat timp inainte de a beneficia de stimulent de insertie?
Va multumesc anticipat!

Elisabeta Manoiu
 User  Elisabeta Manoiu
a intrebat la 18 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Elisabeta Manoiu la 19 Sep. 2012
Sunt situatii in care primaria stabileste un anumit termen, caz in care este bine sa mearga pe decizia primariei ca sa nu intervina complicatii si sa nu piarda acest drept. S-ar putea sa fie o procedura la nivel de primarii, ei considerand ca in luna in care copilul implineste varsta se pierde acest drept, desi nu e chiar corect.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elisabeta Manoiu
 User Elisabeta Manoiu (economist, SOT)
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Sep. 2012
Multumesc frumos doamna Ioana Popa. Asa stiam si eu, dar am avut un salariat care mi-a zis ca i-au spus sa vina cu o luna mai devreme, adica dupa 11 luni de concediu ingrijire copil ca sa poate beneficia de stimulentul de insertie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Sep. 2012
Nu are legatura cu speta acest articol, ci cu acordarea concediului crestere copil in cazul in care amandoi parintii indeplinesc conditiile de acorare a lui. Va rog sa cititi cu atentie spetele expuse.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2012
Aveti in vedere si prevederile art 11 din oug 111 din 2010

Art. 11
(1)Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a)cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b)in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
(2)Procedura de acordare se stabileste prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2012
Legea nu prevede cu cate zile inainte salariatul(a) poate reveni la lucru, anterior implinirii varstei de 1 an de catre copil, pentru a putea beneficia de stimulent, ci doar faptul ca aceasta revenire trebuie sa nu exceada varsta de 1 an. Optiunea exprimata pentru concediu insa trebuie sa fie pentru 1 an si nu pentru 2, in cazul copilului fara handicap.

Cererea pentru acordarea stimulentului se depune in ziua imediat urmatoare celei in care salariatul(a) isi reia activitatea. Cererea de reluarea a activitatii se depune la angajator cu catva timp inainte, astfel incat aceasta sa ajunga la el in timp util, angajatorul sa nu fie plecat de la birou etc. Depuneti cererea cu dpua - trei saptamani inainte si mentionati data la care doriti sa reveniti la lucru, astfel incat acesta sa fie anterioara datei de nastere a copilului.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Viviana Serni G Stancu Radu Anton Marius Ion alexei delimart