ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta vechime


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cu 01.01.2011 nu mai sunt in vigoare cartile de munca. Vechimea in munca se determina in baza adeverintelor de vechime eliberate de angajator , la solicitarea angajatului. Daca salariatul nu solicita o astfel de adeverinta trebuie din proprie initiativa sa o eliberez. ?
Cum se va proceda pentru o persoana care va iesi la pensie peste 5- 10 ani? Se va elibera o adeverinta de vechime pentru perioada respectiva (cum se face si acum) sau casa de pensii are la dispozie aceste date.


Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 19 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Nov. 2012
Pentru pensie nu este necesara o astfel de adeverinta privind vechimea in munca. A se vedea inventarul documentelor necesare pentru depunerea dosarului de pensie art 76 din hg 257. Casa Nationala certifica stagiul de cotizare pentru salariat pe baza declaratiilor individuale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Nov. 2012
Adeverintele de vechime trebuie eliberate, vechimea acumulata dupa data de 01.01.2011. La pensionare (pentru dosar) este solicitata aceasta adeverinta, pe de o parte. Pe de alta, ea inlocuieste cartea de munca scoasa din uz, se elibereaza la incetarea raportului de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2012
NU, pana la 01.04.2001 vechimea in munca trecuta in carnetul de munca este asimilata stagiului de cotizare la pensie si ulterior acestei date , stagiul de cotizare se caculeaza pe baza declaratiilor individuale.Salariatii au nevoie de vechimea in munca pentru somaj si in cazul in care la o noua angajare , parte din drepturile trecute in CIM au la baza si criteriul vechimii in munca cum ar fi spor vechime, dreptul de concediu de odihna, etc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2012
Ar trebui, da, la incetarea raportului de munca sa ii eliberati o astfel de adeverinta, care sa faca dovada vechimii. Adeverintele de vechime se elibereaza pentru experienta acumulata dupa data de 01.01.2011, cea acumulata pana atunci se dovedeste prin cartea de munca. Indeiferent daca mai are 5 - 10 ani pana la pensie, adeverinta este aceeasi. Se elibereaza pentru perioada pentru care a avut CIM incheiat cu respectivul angajator, incepand cu ianuarie 2011.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024