ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Fiind insarcinata, angajatorul nu ma primeste la munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua va scriu pentru a ma ajuta cu niste sfaturi, cum ar trebui sa procedez. Lucrez ca psiholog la un cabinet psihologic afiliat unei scoli de soferi, iar angajatorul meu a acceptat foarte greu sa imi dea restul de zile de concediu pe care le mai aveam de efectuat pana la sfarsitul anului. Problema este ca astazi 16.12 cand am sunat sa verific daca mi-a acceptat cererea de concediu m-a anuntat ca din 6 ianuarie 2014, cand am sa vin la munca, nu isi doreste sa mai colaboram si mi-a spus sa imi dau demisia. La acesta cauza se mai adauga si alte cauze daunatoare sanatati mele si fatului. Fiica angajatorului este administratorul scolii de soferi. Aceasta conduce tot, si scoala si laboratorul psihologic, dar fara sa aiva vreo hartie (decizie). In ultima luna am fost sicanata verbal (tipete) in repetate randuri, ceea ce mi-au provocat stari de rau si contractii usoare. Ce pot face impotriva acestui administrator (care nu imi mai permite accesul la munca), pentru ca legal toate plangerile s-ar directiona strict catre angajatorul meu.

Elena Pavel
 User  Elena Pavel
a intrebat la 16 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2013
Sesizati inspectorii ITM si cereti un control. Angajatorul nu va poate cere el sa va dati demisia, o astfel de incetare implica initiativa dvs, nu a lui. Ca atare nu este legal. Totodata, daca ati anuntat in scris starea dvs fiziologica, cu dovada medicala atasata, el ar fi fost obligat legal sa va inregistreze cererea, iar in 10 zile de la primirea ei sa anunte inspectorii ITM si medicul de medicina muncii, asa cum prevede OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca. Iar daca sesizati din partea angajatorului un comportament discriminatoriu pueti sesiza Centrul pentru Combatere a Discriminarii, cu dovezi (inregistrari audio, video, martori etc.).

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024