ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere si lichidare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua....acest caz este incredibil ptr. mine, dar asa s-a intamplat...am o verisoara de la tara, care acum vreo 2 ani s-a angajat la un restaurant la vreo 30 de km de la domiciliul dansei intr-un orasel.
Ea fiind de la tara, s-a bucurat pentru acest post si cand a semnat contractul de munca a semnat si cererea de lichidare, i s-a spus pe atunci ca poate peste doi ani nu va mai fi de lucru si atunci sa nu se mai piarda timpul cu actele....au trecut in jur de 2 ani de atunci, de vreo saptamana patronul i-a spus sa nu mai mearga la lucru, iar pe decizia pe care a primit-o dupa multe vizite la contabil scrie acordul partilor 55b....deci treaba este foarte clara.
Pe atunci si-a semnat lichidarea, iar acum cineva i-a trecut data pe cerere, pt. ca atunci nu se stia cand are de gand patronul sa mai schimbe fetele de la restaurant...bineinteles ca verisoara mea acum a fi vrut somaj daca numai este nevoie de ea, dupa 2 ani de munca
merita, dar s-a trezit cu decizia asta, amintindu-si de cererea de lichidare pe care a semnat-o pe atunci insa probabil fara data.....acum nu benefiziaza de somaj din cauza naivitatii ei si a patronului, care s-a folosit de ea "fiind de la tara", bineinteles ca nu vrea s-o trimita in somaj ca sa poata sa angajeze alte fete.....intrebarea mea este daca ar trebui sa faca sesizare la itm sau nu are rost?
Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Otilia Varga
 User  Otilia Varga
a intrebat la 06 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Otilia Varga
 User Otilia Varga
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Dec. 2012
Da, a semnat lichidarea cu acordul partilor, dar atunci inca nu avea de unde sa stie data lichidarii.Probabil acolo s-a lasat spatiu liber, care a fost completat acum sa patron. Deci data nu este scrisa cu mana verisoarei mele. Am inteles ca in asemenea cazuri o expertiza grafologica poate dovedi acest lucru...Plus ca mai erau vreo 2-3 fete cu care s-a procedat la fel. Ce parere aveti?
Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Dec. 2012
In primul rand lichidarea se semneaza la incetarea contractului de munca, nu in avans, si cu atat mai mult nu in alb. Procedura a fost ilegala de la bun inceput. Ea a semnat probabil un acordul partilor, care din pacate nu poate fi contestat in instanta, se considera ca angajatul a fost de acord cu incetare. E destul de complicata situatia si trista, din pacate intr-adevar a pierdut dreptul la somaj dat fiind acel acord al partilor. O astfel de incetarea anuleaza dreptul salariatului de a beneficia de indemnizatie de somaj, chiar daca are stagiul necesar. Se considera motiv imputabil lui.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu alexei delimart Radu Anton Gratiela Petrescu Marius Ion Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024