ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca cu timp partial


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Un angajat a fost dat in somaj. Dupa 2luni, acelasi angajator doreste sa-l reangajeze cu 2h/zi. Este posibil acest lucru?
Daca da, fostul angajat mai poate beneficia si de somaj, in conditiile in care veniturile realizate sunt sub 500lei/luna?
Multumesc frumos.

Adaugata in: Concediere
Jeni Nitu
 User  Jeni Nitu
a intrebat la 01 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Aug. 2013
Da, este posibil.

Salariul si indemnizatia de somaj nu se cumuleaz, nu este posibil legal acest lucru. Doar veniturile din activitati autorizate (PFA, I.I. sau I.F.) pot fi cumulate cu indemnizatia, cu conditia ca ele sa nu depaseasca 500 de lei / luna.

Daca se incadreaza pe perioda determina de pana la 12 luni indemnziatia de somaj i se suspenda si o va putea relua ulterioar la cerere. Daca incadrarea se face pe o perioada mai mare sau pe nedeterminat atunci din pacate nu va primi 30% din valoarea indemnizatiei asa cum prevede legea, pentru ca se incadreaza la un angajator cu care a mai avut raport de munca in ultimii 2 ani.

Legea 76/2002, actualizata:

ART. 44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;
b) la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
..............

ART. 45
(1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
.................
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;
................................
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c) si e)?i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.


ART. 72
(1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).

HG 174/2002 privind normele de aplicare a legii 76/2002, actualizata:

ART. 15
(1) Şomerii prevăzuţi la art. 17 din lege, care realizează venituri din activităţi autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj ?n condiţiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, dacă dovedesc că acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depăşesc valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă ?n vigoare ?n luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se ?nţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, ?ntreprinderi individuale şi/sau ?ntreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024