ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot sa fiu concediata pe motiv de desfiintare punct de lucru fara preaviz?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna,Sunt angajata din martie 2015 la o firma start-up(pana in iulie fiind singura angajata)si lucrez in localitatea in care firma are sediul principal si si singurul punct de lucru(acestea doua difera dar sunt in aceeasi localitate-la sediul principal nu se desfasoara activitate).
Incepand din iulie s-au facut angajari in alt oras, iar ieri,adica in 14.octombrie. 2015 am fost anuntata verbal ca din cauza unor conflicte dintre angajati s-a ajuns la decizie ca din data de 1 noiembrie 2015 se va desfiinta punctul de lucru - singurul punct de lucru.
In CIM este stipulat un preaviz de 20 de zile lucratoare, numarul de zile care pana in data de 1 noiembrie nu mai exista.
Pot sa fiu concediata fara indeplinirii preaviziului? In aceasta situatie de desfiintare punct de lucru, sunt obligata sa accept concedierea chiar si cu un preaviz mai scurt decat 20 de zile?
Deasemenea nu am beneficiat oficial de nici o zi de concediu in aceasta perioada a angajarii , drept ca urmare la incetarea CIM , sa zicem ca 1 noiembrie fiind asta , angajatorul are obligatia de a-mi achita contravaloarea zilelor libere de concediu de odihna?
Angajatorul nu mi-a propus varianta de a ma transfera in celalat oras pentru a continua activitatea, in acest caz pot eu sa solicit? Ce fac daca mi se refuza?In situatia in care oficial inca nu exista punct de lucru in celalalt oras , desi sunt 4 angajati care activeaza in acel birou.
Ma puteti va rog sfatui care ar fi cea mai buna varianta pentru mine?
Multumesc!

Anita Ihos
 User  Anita Ihos
a intrebat la 15 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2015
Angajatorul va poate concedia, dar nu poate emite decizia de incetare a contractului individual de munca decat la expirarea termnului de preaviz.
Concediul de odihna neefectuat va fi compensat in bani la incetarea CIM.
Daca nu este o problema pentru umneavoastra, va puteti reloca, mai ales ca angajatorul a luat in calcul aceasta posibilitate.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024