ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Restituire garantie gestionar si lichidare salar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va intampin si eu cu o intrebare.

Am lucrat timp de aprox. 6 luni intr-o firma de comert cu electronice unde am avut si gestiunea marfii pe numele meu. Pe data de 26 August mi-am dat demisia iar cu o zi inainte am avut inventarul.

La inventar au iesit lipsa 3 produse care au fost amputate ca suma mie si colegului meu, ok. (cand ne-am mutat, in spiritul tipic Romanesc au fost angajati oameni din exterior - practic de pe strada - la mutatul marfii si ghiciti ce s-a intamplat?)

Am semnat pe raportul de invetar ca sunt de acord cu amputarea din garantie a sumei respective ( 90 de lei din aprox. 500 lei garantie acumulata) si am primit mai multe documente dupa - fisa de lichidare si fisa de incheiere a contractului.

Dupa ce am primit documentele de mai de sus contabila firmei mi-a comunicat ca voi primi restul actelor pe data de 10 (10 fiind ziua de salar stabilita in contract) si mi se va face si lichidarea in aceeasi zi.


Ce doresc eu sa stiu este : Nu ar fi trebuit pana in momentul de fata sa primesc o notificare in legatura cu garantia ramasa ? Pe foaia de lichidare nu e trecuta nici o suma.
De asemenea lichidarea salariului si sumei ramase din garantie ar trebui sa le primesc in aceeasi zi? Sau ma insel eu?

Va multumesc!

Vlad Daniel
 User  Vlad Daniel
a intrebat la 09 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Vlad Daniel la 15 Sep. 2014
Personal mergeti pentru ridicarea garantiei, cu carnetul de economii, si nu angajatorul. Pentru ca dvs sunteti titularul depozitului si legea prevede ca dvs extrageti suma.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vlad Daniel
 User Vlad Daniel
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Sep. 2014
In primul rand va multumesc pentru raspuns!

Am citit legile si am inteles care este procedura. Astazi fiind in 10 ar fi trebuit sa primesc salarul restant - lichidarea - (10 fiind data stabilita in contract) lucru care insa nu s-a intamplat. Am sa mai astept o zi... sa zicem ca exista intarzierile tipice.

Cat despre suma ramasa din garantie, aici mai am o mica nelamurire :

Sa inteleg ca acum cand urmeaza sa primesc actele ramase eu personal trebuie sa ma prezint la sediul CEC pentru a o ridica sau o voi primi de la angajator?

Poate par un pic stupide intrebarile mele insa este primul loc de munca care l-am avut si incet incet incerc sa invat si eu anumite aspecte.

Cu stima.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2014
Cred ca va referiti la imputarea sumei respective, pe de o parte.

Pe de alta, atat timp cat ati fost incadrat ca Gestionar vi se aplica prevederile legii gestionarilor nr. 22/1969. Conform acestei legi, restul garantiei ar treibui sa il puteti elibera de la CEC pe baza carnetului de economii eliberat de angajator dupa incetarea CIM, in termen de 10 zile de la aceasta data.

In privinta lichidarii va inselati. Salariul se plateste la data stabilit prin contract pentru acest scop. Daca data de plata a salarului este 10, atunci primiti salariul retroactiv. Ceea ce insemna ca slaairul pentru luna august il veti primi pe 10 septembrie si cel din septembrie in luna octombrie, asa se procedeaza. Angajatorul nu este obligat sa va plateasca salariul la data incetarii CIM sau a lichidarii.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024