ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire dupa concediu post natal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua, m-am angajat la primarie pe perioda determinata pe postul de bibliotecar si de AS, post ramas liber de colega care a plecat in concediu crestere copil.Dupa apoximativ un an am intrat eu in concediu crestere copil si in locul meu primarul a angajat alta fata care a ramas in continuare pe postul de AS si cealalta a revenit pe postul de bibliotecar.Eu acum mai am dreptul la revenire pentru angajare?Casiera a demisionat si locul il tine tot bibliotecara, deci ar mai fi un post liber.Raspunsul primarului este ca nu are fonduri pentru a mai plati un salariat
Dar in somaj as putea intra? multumesc!

Roza Soare
 User  Roza Soare
a intrebat la 27 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Nov. 2014
Contractul fiind pe perioada determinata a incetat de drept la data expirarii termenului. Angajatorul nu are obligatia de a incheia un alt contract individual de munca cu dumneavoastra.
Puteti beneficia de somaj daca in ultimele 24 de luni ai 12 luni cotizate la somaj si daca contractul individual de munca inceteaza din motive neimputabile dumneavoastra.
OUG 111.2010:
Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
Deoarece concediul de crestere copil reprezinta stagiu de cotizare pentru somaj, intruniti conditia stagiului de cotizare.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu G Stancu Radu Anton Marius Ion Ioana Popa George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024