ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se finalizeaza o cercetare disciplinara fara semnatura de primire a salariatului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am demarat o cercetare disciplinara in cazul unui angajat care nu a mai venit la lucru si a acumulat peste 7 absente nemotivate, motiv de cercetare disciplinara conform regulamentului nostru intern. Am trimis notificare de convocare la o intrunire prin posta cu confirmare de primire, iar plicul s-a intors intact cu mentiunea "destinatar plecat din localitate".

Este legal sa finalizam procedura de cercetare disciplinara prin intocmirea procesului verbal cu consemnarea absentei de la intrunire si intocmirea deciziei de sanctiune disciplinara prin desfacerea CIM-ului, in conditiile in care destinatarul nu a intrat in posesia notificarii, insa in continuare nu este de gasit si nu ne contacteaza?

Multumesc.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Pop Anastasia
 User  Pop Anastasia
a intrebat la 30 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Pop Anastasia la 12 Aug. 2014
Ii suspendati CIM pe perioada cat absenteaza, da. Nu este corect sa semneze altcineva in numele lui, deci nu mizati pe acest lucru. Ar trebui sa aveti in mod normal semantura lui, ca sa puteti dovedi ca i s-a comunicat lui si nu unei rude.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pop Anastasia
 User Pop Anastasia
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Aug. 2014
Si in acest caz ii suspendam CIM-ul pana cand reusim sa contactam respectiva persoana sau pana cand decide instanta? Este adevarat ca intr-un litigiu multe aspecte aparent nesemnificative sunt luate in considerare, insa si faptul ca nu a mai venit la munca si nu a anuntat de aproape o luna poate fi considerat un act de reavointa.

Dar in cazul in care semneaza de primire o ruda din familie, atunci se poate finaliza cercetarea disciplinara in cazul in care angajatul nu se prezinta la intrunire?

Va multumesc mult pt raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2014
Nu este, pentru ca absenta lui din localitate nu reflecta faptul ca a intrat in posesia acelei convocari sau ca a refuzat primirea ei, denotand o reavointa, daca vreti. Nu puteti derula cercetarea disciplinara fara sa aveti confirmarea de primire a convocarii, ca angajatul a fost cumva informat referitor la ea si demararea cercetarii. Cel mult puteti depune o plangere in intanta impotriva lui pentru prejudiciul creat si instanta va putea decide incetarea contractului de munca chiar si in absenta lui.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024