ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

termen convocare cercetare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mai este in vigoare articolul din CCMNN 2007-2010 care prevede ca , convocarea in vederea efectuarii cercetarii disciplinare se face cu cel putin 5 zile lucratoare inainte din moment ce CCMNN 2007-2010 nu a mai fost prelungit.
In luna august 2011 mai era in vigoare?
Nerespectarea acestui termen poate sa determine anularea deciziei de sanctionare? sau reprezinta un simplu termen de recomandare.
Salariatul X, intrucat prezenta pericol social pentru locul de munca a fost convocat la comisia de disciplina cu 5 zile calendaristice inainte si nu 5 zile lucratoare, astfel incat sa se ia o decizie cat mai rapidica, motivat de faptul ca punea in pericol buna desfasurare a intregii activitati a societatii.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Corina Greavu
 User  Corina Greavu
a intrebat la 09 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Nov. 2011
Daca nu exista niciun CCMUN in vigoare acum, mai are obligativitatea angajatorul sa dea un salariu compensator pt. un angajat caruia ii desface contractul de munca cu art.651? Mentionez ca nu exista CCM la nivel de ramura,in societatea respectiva?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Beatrice Culda
 User Beatrice Culda
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Nov. 2011
Permiteti-mi sa corectez: angajatorul poate dispune sanctionarea in termen de 30 de zile de la luarii la cunostinta despre savarsirea faptei, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei Codul Muncii. multumesc,

Userul a intrebat corect de acel termen minim de 5 zile lucratoare care era recomandat la convocarea salariatului. Cum CCMUN 2007-2010 nu mai este in vigoare, trebuie sa luati in considerare CCM pe ramura, tinand seama de activitatea principala a firmei.
De exemplu, pe ramura comert CCM prevede respectarea acestui termen.
In orice situatie, este un termen de recomandare si nu un termen de decadere a deciziei de sanctionare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Nov. 2011
Nu, CCMUN 2007-2010 nu mai este de mult in vigoare iar CCMUN pe 2011 - 2014 a fost denunutat motiv pentru care nu a fost semnat, ca atare in acest moment nu exista un contract colectiv national in vigoare.

Cele 5 zile la care va referiti dvs reprezinta termenul prevazut in Codul muncii pentru comunicarea sanctiunii disciplinare, iar ele sunt calendaristice nu lucratoare. Legea prevede ca angajatorul poate dispune sanctionarea in termen de 30 de zile de la data savarsirii faptei dar nu mai tarziu de 6 luni. Astfel ca angajatorul va convoca salariatul astfel incat aceste termene sa nu fie depasite.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024