ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt pasii de urmat pentru a face o plangere impotriva unui angajator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara ! Ma numesc Mariana Lovin si lucrez ca ingrijitor copii intr-o gradinita de stat. Am fost angajata de catre comitetul de parinti, din cauza lipsei de fonduri si de personal din sistemul de invatamant. Unul dintre parinti, avand firma, a propus sa-mi faca formele de angajare. Mi-a fost dat un contract de munca completat doar cu datele mele de identitate si numele persoanei care m-a angajat, fara nici un numar de inregistrare sau stampila. Precizez ca am mai lucrat cu o generatie de copii, angajata fiind tot de parinti si atunci am avut pe contract o stampila itm si nr. de inregistrare.

Am intrebat de ce acum contractul nu e la fel si mi s-a spus ca nu mai e obligatoriu, ca se opereaza in sistemul Revisal. Salariul mi s-a dat in mana fara a mi se da si un stat de plata, am simtit ca e ceva in neregula cand am cerut adeverinta medicala, am intrat in posesia ei abia dupa 4 luni dupa insistente cereri. Medicul de familie mi-a dovedit ca sunt o persoana neasigurata, am cerut explicatii si cu asta am ramas .Parintiii au platit in fiecare luna incepand cu luna octombrie cate 440 ron pentru plata darilor catre stat, dar acesti bani nu figureaza nicaieri. Sunt asadar o persoana care lucreaza ,,la negru,, primesc banii in mana ca la piata, in conditiile in care eu am vrut si am crezut ca lucrez legal cum am facut si cu generatia anterioara de copii. As vrea sa fac o plangere pentru ca persoana in cauza nu mai da nici un semn ca ar rezolva sau nu situatia.
Multumesc daca cititi si mesajul meu

Adaugata in: Codul Muncii
Mariana Lovinmariana
 User  Mariana Lovinmariana
a intrebat la 05 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
In ceea ce priveste contractul de munca, daca va referiti la stampilarea lui de catre ITM, acest lucru nu se mai face din ianuarie 2011. Contractele de munca se inregistreaza prin revisal la ITM, iar numarul contractului este dat de angajator. Insa datele referitoare la angajator nu contin doar numele lui, trebuie sa apara un CUI / CIF, adresa, cont bancar etc. Contractul nu este chiar corect intocmit, as putea spune ca poate fi declarat nul. Daca insa acest contract nu este semnat si srampilat si de angajator, ci doar de dvs, atunci el este nul de la bun inceput, nu produce efecte juridice.

Referitor la banii primiti, ei trebuie sa apara undeva si sa vi se plateasca toate contributiile obligatorii si impozitul, cat timp exista contractul individual de munca. Inteleg insa ca nu se intampla acest lucru. Plangerea o puteti depune in instanta de judecata, pentru recuperarea drepturilor prevazute in contractul de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024