Cartea de Munca nu mai este la ITM.
Buna ziua.Vreau sa o felicit pe doamna Adriana Iancu pentru rabdarea,profesionalismul si exactitatea raspunsurilor pe care le ofera.
Cartea mea de munca nu se mai gaseste la ITM,Sibiu,doamnele de la ghiseu mi-au spus ca apare ca fiind imprumutata la cineva identificat cu un grup de 5 sau 6 initiale....ca daca din 2002 pana acum nu m-a interesat ele nu pot sa faca nimic.
Atunci am solicitat o adeverinta.Raspunsul:Nu se poate pentru ca nu am "Decizie de incetare a activitatii".Adica eu inca lucrez intro firma desfiintata?Ce am de facut?-Ele nu stiu ce pot sa fac....
Ultima perioada de 9 ani,am lucrat intr-o societate numita B.P.S Company care in 2004 a fost lichidata iar administratorul a decedat intre timp.
Am parasit tara in anul 2002 iar in acea perioada nu era posibila solicitarea cartii de munca ca persoana fizica sau cel putin asa credeam eu.
Am contactat-o pe contabila firmei care spune ca toate actele,statele de plata,stampila, etc le-a predat lichidatorului iar doamna respectiva spune ca toate actele le-a lasat contabilei.Va multumesc
a intrebat la 12 Oct. 2015
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!
1 raspunsuri
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2015
Altfel,pierderea cartii de munca va trebui inregistrata in Monitorul Oficial.
Art. 279
(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predareprimire.
(4) Inspectoratele teritoriale de munca ce detin carnetele de munca ale salariatilor le vor elibera pana la data prevazuta la alin. (3) , in conditiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.
In ceea ce priveste activitatea dumneavoastra la ultimul loc de munca, incercati sa aflati unde este arhiva firmei respective, pentru a verifica statele de plata, daca la incetarea activitatii nu vi s-a dat decizia de incetare.
Alte intrebari despre Codul Muncii
- Se impune ??ncetarea CIM pentru o salariata care cumuleazÄ? salariul cu pensia? [1 raspuns]
- Program de lucru inegal. Ce inseamna lucru inegal mai exact? Ajutor cu pontajul [3 raspunsuri]
- Zile de sarbatori legale in weekend. [4 raspunsuri]
- Lucru pe doua schimburi cu trei angajati. [1 raspuns]
- Care este cadrul legal pentru poprire pe salariu la un CM 2ore/zi [1 raspuns]