ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce am de facut in urmatoarea situatie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajatorul imi cere demisia pe motiv ca nu mi-am indeplinit fisa postului. Avand in vedere ca si eu vreau sa plec am spus: Imi primesc salariul si apoi semnez. A spus ca el nu doreste sa ma plateasca, pt ca nu am fost productiv. Contractul e pe 2 ore, iar programul de lucru 8 ore. Evident, mi-a mai spus, sigur pe el, ca nu am ce rau sa-i fac, ca el se descurca. Urmeaza sa merg la o noua discutie in care el presupun ca vrea semnatura mea pe demisie, iar eu nu i-o voi da, decat daca imi da banii. Nu se va intampla asta. Ce fac mai departe, in afara de plangerea la ITM, care nu cred ca e suficienta?

Adaugata in: Codul Muncii
Oana Radulescu
 User  Oana Radulescu
a intrebat la 26 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mare ka la 29 Oct. 2012
De acord, insa tot in practica autohtona angajatul poate refuza, nu il obliga nimeni sa isi depuna demisia daca el nu doreste aces lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mare Ka
 User Mare Ka
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Oct. 2012
Da domna, numai ca in practica autohtona, se intampla ca angajatorul sub amenintarea de concediere, sa ceara demisia. Si la aia m-am referit, daca ii face decizie de concediere, o poate contesta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mare ka la 26 Oct. 2012
Aici e vorba de demisie, si nu de decizie de concediere. Demisia nu poate fi emisa de catre angajator, nu este legal acest lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Mare Ka
 User Mare Ka
a raspuns la intrebare la 26 Oct. 2012
Lasati-l sa emita decizia, si apoi o contestati. Angajatorul, foarte rar un profesionist stie ca nu va castiga in instanta si atunci creaza sentimentul de culpabilitate si lipsa de profesionalism in mintea angajatului, pentru a-l determina sa renunte la drepturile sale. Va dati seama ca daca intr-adevar era vorba ca nu v-ati indeplinit rolul prin fisa postului va concedia fara drept de apel. Ah, si inca ceva, daca va dati demisia, pierdeti si ajutorul de somaj.

Pentru concediere, ii trebuie niste argumente ceva mai profesioniste decat sa invoci neindeplinirea fisei postului, adica niste indicatori de performanta pe care dvs. sa-i fi semnat in prealabil de luare la cunostinta, o procedura de evaluare, niste criterii de evaluare, etc, iar astea cer timp si evident creier si pasiune. Si atentie, prioritara este fisa postului, nu regulamentul intern, procedura a,b,c, ROF daca a auzit menejerul dv de asa ceva si alte documente pe care el le poate modifica unilateral.

Daca contractul este de doua ore, de ce stati 8 ore? Pastrati pe calculator sau aveti cum demonstra ca stati 8 ore? Pentru ca si asta e o dovada impotriva lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Oct. 2012
Daca angajatorul nu isi respexcta obligatia de plata privind salariul il puteti actiona in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale. Intr-adevar, sesizare catre ITM nu ar fi de ajuns.

Demisia nu vi se poate cere de catre angajator, nu este corect. Cererea de demisie este un act unulateral de incetare a contractului ce are la baza initiativa angajatului si nicidecum a angajatorului. Chiar daca nu ati fost productiv, el are obligatia sa va plateasca salariul asa cum a fost el negociat in contractul de munca. Cel mult, daca exista bonusuri de performanta, poate alege sa nu le acorde daca nu ati fost productiv, dar nu si salariul. Nu este in regula ce face el.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024