ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM pe perioada determinata inainte de a iesi decizia de pensionare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


CIM a incetat pe data de 26.06.2014 in baza art 56 lit c din codul muncii. Pe 27.06.2014 am depus dosarul la casa de pensii. Fostul angajator ar dori sa incheie un CIM pe perioda determinata. Intrebare: este posibila incheierea acestui contract inaintea deciziei de pensionare de la casa de pensii? Daca da, in baza carei legi? Daca nu, cum s-a gandit legiuitorul ca se poate trai fara nuciun venit pana la iesirea deciziei de pensionare, intre 45 si 90 de zile?

Magda Paduraru
 User  Magda Paduraru
a intrebat la 27 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Magda Paduraru la 27 Iun. 2014
Nu, nu este adevarat acest lucru, in cazul pensionarii pentru limita de varsta contractul a incetat deja de drept, in conditiile legii, si anume la indeplinirea cumulativa a conditiilor de pensionare. Se poate incheia contract si pentru o luna, este perfect legal. Probabil ca nu mai doresc sa continue aceasta colaborare daca v-au dat un astfel de raspuns, alta explicatie nu vad.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Magda Paduraru
 User Magda Paduraru
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Iun. 2014
Multumesc pentru raspuns. Da, este vorba despre pensionare pentru limita de varsta, caz in care contractul a incetat conform 56 alin (1) lit c).
Intrebarea concreta era daca in cele aprox. 45 de zile, pana la iesirea deciziei de pensionare, fostul angajator are dreptul legal sa ma angajeze cu un nou CIM pe perioada determinata (fara discutie ca numai daca angajatorul doreste acest lucru). Raspunsul de la HR a fost ca nu-i legal posibil inaintea unei decizii de pensionare. Este adevarat?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2014
Da, sigur ca se poate, nu exista niciun fel de restrictie in privinta aceasta, contractele individualde de munca se incheie in baza Codului muncii republicat. Insa numai daca angajatorul doreste sa contiunue colaborare, altfel nu aveti cum sa il fortati sa faca acest lucru.

Insa daca incetarea a avut loc in baza 56 alin. (1) lit. c), fara sa aveti o decizie de pensionare, tind sa cred ca este vorba de pensionare pentru lumita de varsta, caz in care contractul expira de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de pensionare, asa cum prevede Codul muncii republicat. Puteti continua colaborarea cu respectivul angajator, daca el doreste acest lucru, in baza unui nou contract de munca, fie el pe perioada determinata sau nedeterminata. Cererea pentru pensionare ar trebui sa se solutioneze in maxim 45 de zile de la depunerea ei. Daca este vorba de pensie pentru limita de varsta ea se acorda de la data indeplinirii conditiilor de pensionare.

Sper sa fi inteles corect problema dvs.


Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton Gratiela Petrescu George Andreescu Marius Ion adriana iancu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024