ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cine completeaza REVISAL. Inspector resurse umane. Codul Muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O persoana care are calitatea de inspector resurse umane cod COR 342304 trebuie sa se inregistreze la Registrul Comertului, sa isi deschida un SRL, sa incheie contracte de prestari servicii cu societatea careia doreste sa ii presteze servicii in domeniul resurselor umane? In acest caz angajatorul trebuie sa anunte ITM?

As dori mai multe detalii,privind modalitatea de desfasurarea a activitatii unui inspector de resurse umane. Daca se poate, in argumente, sa specificati si baza legala.


Iulia Mantov
 User  Iulia Mantov
a intrebat la 27 Iul. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Ion
 Expert Marius Ion (Avocat, MILegal)
a raspuns la intrebare la 27 Iul. 2011
HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor Revisal prevede:
- completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.
- angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. 5 din Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.

Angajatorul are doua posibilitati in ceea ce priveste completarea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor, fie numeste una sau mai multe persoane prin decizie scrisa, fie incheie un contract de prestari servicii cu un prestator inregistrat la inspectoratul teritorial de munca.

Obligatia de a informa inspectoratul teritorial de munca este stabilita de actul normativ numai pentru situatia in care angajatorul incheie contracte de prestari servicii cu prestatori nu si pentru situatia in care numeste prin decizie una sau mai multe persoane pentru completarea si transmiterea registrului art. 2 alin. 8.

In prezent, actul normativ nu face nicio precizare in acest sens, astfel ca nu ne putem pronunta cu privire la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca prestatorii de servicii pentru as fi inregistratia la inspectoratele teritoriale de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart George Andreescu Radu Anton Gratiela Petrescu Viviana Serni Ioana Popa