ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Clauza de neconcurenta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cadrul contractelor de munca incheiate de societatea pe care o detin a fost introdusa o clauza de neconcurenta. Astfel, angajatii nu pot presta, la plecarea din firma o serie de activitati clar definite. De asemenea, tertii in favoarea carora ar putea fi prestate activitatile enumarate anterior sunt definiti.
Un angajat si-a dat demisia urmand ca la noul loc de munca sa presteze una din activitatile stipulate de noi in clauza de neconcurenta. Insa, compania la care se va angaja persoana respectiva nu intra in categoria de terti definita de noi in contractele de munca.

In acest caz, noi ar trebui sa platim angajatului respectiv indemnizatie de neconcurenta?

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Andrei Copac
 User  Andrei Copac
a intrebat la 20 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Nov. 2011
Confrom Codului Muncii republicat salariatul ar trebui sa primeasca o indemnizatie pentru neconcurenta daca salariatul se angajeaza sa nu presteaze, dupa incetarea CIM si in baza clauzei de concurenta incluse in el, activitati care se afla in concurenta cu cea desfasurata pentru angajatorul actual.

Art. 21
1 La incheierea contractului individual de munca sau pe parcursul executarii acestuia, partile pot negocia si cuprinde in contract o clauza de neconcurenta prin care salariatul sa fie obligat ca dupa incetarea contractului sa nu presteze, in interes propriu sau al unui tert, o activitate care se afla in concurenta cu cea prestata la angajatorul sau, in schimbul unei indemnizatii de neconcurenta lunare pe care angajatorul se obliga sa o plateasca pe toata perioada de neconcurenta.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024