ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere conf. art. 65 din Codul muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca o persoana este concediata conf. art. 65 din Codul muncii, angajatorul mai are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate sau de a anunta Agentia Teritoriala de Ocupare a Fortei de Munca?
Impotriva deciziei de concediere, salariatul cui i se poate adresa cu plangere si in cate zile (calendaristice sau lucratoare)? Poate beneficia de concediu de odihna in perioada preavizului si daca se poate unde scrie asta?Adaugata in: Codul Muncii
Alina Feraru
 User  Alina Feraru
a intrebat la 10 Oct. 2012
TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Oct. 2012

In baza acestui articol, angajatorul poate sa ofere salariatului un alt post corespunzator pregatirii profesionale sau la nivel inferior acesteia. Ramane la latitudinea salariatului daca accepta sau nu postul oferit
Art. 67 din codul muncii republicat
Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns la intrebare la 10 Oct. 2012
1. Doar daca este concediere colectiva aveti obligatia sa instiintati ITM si AJOFM.

2. Numai in cazurile prevazute de art. 64 din Codul muncii aveti obligatia sa-i propuneti salariatului concediat alte locuri de munca vacante in unitate:

Art. 64. - (1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.

3. Impotriva deciziei de concediere salariatul se poate adresa Tribunalului in a carui raza teritoriala se afla locul de munca sau domiciliul salariatului in termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare, conform art. 252 alin. 5 din Codul muncii, sau in termen de 45 de zile calendaristice de la comunicare conform art. 211 lit. a din Legea nr. 62/2011.

4. Salariatul isi poate efectua zile de CO in preaviz, deoarece CO nu este cauza de suspendare a preavizului (cauzele de suspendare prevazute de lege le gasiti la art. 50-54 Codul muncii).

Codul muncii:

Art. 75. - (1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2022
Buna ziua,Doresc sa stiu daca dupa terminarea celor cinci ani de munca pe perioada determinata (trei plus unu plus unu)...[citeste mai mult]
Publicat la data 11 Ian. 2022 1 raspuns
Buna ziuaAs dori sa-mi spuneti cate puncte de pensie primesc pentru- 9 luni armata intre 1 octombrie 1980- 30 iunie...[citeste mai mult]
Publicat la data 14 Ian. 2022 5 raspunsuri