ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedierea dupa expirarea perioadei de 6 luni de cand revii din cic?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

M-am intors din crestere copil dupa o perioada de 2 ani la 01.02.2014, sefa mi-a spus cand am depus cererea de incetare a concediuui cic ca se mai gandeste daca ma primeste la munca, mi-a dat raspuns la cerere dupa o luna cand am spus eu ca este dreptul meu legal sa stiu ce program o sa am, acum la revenirea la locul de munca eu sunt incadrata la un departament care exista inca si m-au dus la alt department sa fac alta munca. Dupa o luna au inceput sa imi dea diverse hartii sa semnez, din acele hartii reiesea ca orice greseala minora pe care o fac si pe care le fac si colegii vechi se considera abatere grava. Am refuzat sa semnez actul pe motiv ca in ctr meu nu este stipulat ca trebuie sa semnez orice imi da ei sa semnez, apoi au inceput la intimidare cu altele, ideea este ca am trimis mail la HR in care am spus ca fac plangere la itm daca mai fac presiuni asupra mea si s-au potolit.

Intrebarea mea este daca dupa ce expira aceasta perioada de 6 luni ei ma pot da afara pe motiv ca nu semnez ce hartii imi dau ei, mai bine zis cum ma pot acoperi si apara fata de acest abuz al lor, mentionez ca nu sunt singura mamica cu care se poarta asa, cu toate mamicile se poarta la fel de urat, le da afara sau le obliga sa isi dea demisia multe acceptand nestiind legea.m

Mentionez ca o perioada m-au amenintat ca ma baga in comisie disciplinara desi eu vin mai devreme cu 30 minute si stau de multe ori peste program, de asemenea nu sunt o persoana certareata sau cu vocabular agresiv.

Multumesc anticipat.

Ramona Curavale
 User  Ramona Curavale
a intrebat la 19 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2014
Faptul ca refuzati sa semnati niste documente care in final se dovedesc a fi abuzive sau a contine astfel de masuri nu poate atrage concedierea dvs. Ar trebui sa aiba o cauza reala si verificabila pe baza careia sa dispuna concedierea si sa respecte procedura legala.

O decizie de concediere, in cazul in care o primiti si o semnati, poate fi contestata in intanta in 45 de zile de la comunicarea ei (prin semnatura de primire).

Nu va recomand sa acceptati demisia la presiunea lor sau acordul partilor chiar, pentru ca pe acestea nu le puteti contesta in instanta si nu va vor avantaja in cazul in care veti dori sa soloicitati indemnizatie de somaj.

O cale ar fi sa mergeti mai departe cu sesizarea catre ITM, iar alta, cat timp acest comportament este explicit directionat catre mamici, fiind deci de natura discriminatorie, puteti sesiza Consiliul pentru Combatere a Discriminarii, cu toate dovezile pe care le aveti, inclusiv inregistrari video sau audio daca exista. Mult succes!

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024