ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna, zile libere si majorare salar minim pe economie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am mai multe nelamuriri cu privire la diverse subiecte.

1. In cazul in care un salariat care din luna ianuarie 2013 si pana in prezent a fost in concediu medical, are concediu pana in 31 mai 2014 inclusiv, iar in luna iunie 2014 se va pensiona. In cazul lichidarii unitatea trebuie sa-i plateasca concediul de odihna si cel de pe anul 2013 si pe cel de pe 2014 pana cand este angajat?

2. Daca 2 angajati, sot si sotie, lucreaza la aceeasi societate, ambele persoane vor beneficia de cele 5 zile libere platite pt casatoria unui copil? Pe pontaj se noteaza acele zile cu ?L? si se platesc ca si cum ar fi lucrat 8 ore, adica, normal, nu?

3. Incepand cu 1 iulie 2014 se mareste salariul minim pe economie. Trebuie sa intocmesc act aditional si decizie a directorului pentru fiecare angajat caruia i se aplica modificarea? Conform carui temei legal se produce aceasta modificare?

Va multumesc!

Alexandru Moldovan
 User  Alexandru Moldovan
a intrebat la 21 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandru Moldovan
 User Alexandru Moldovan
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Mai. 2014
Exista un model anume de decizie privind majorarea salariului minim pe economie? Ma puteti ajuta, va rog, cu un model?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Mai. 2014
1. Da, exact. Durata concediului medical nu influenteaza concediul de odihna la care ar avea dreptul salariatul respectiv pana la data incetarii CIM, conform prevederilor europene.

2. Sigur ca da, sunt salariati diferiti si au aceleasi drepturi, chiar daca sunt sot sotie, in baza contractelor lor de munca si a documentrelor interne (RI / CCM). Zilele sunt platite normal dar le pontati ca fiind libere pentru evenimente.

3. Daca aveti salariati incadrati cu salariu minim actualizarea nivelului lui se face prin decizie colectiva in care vor fi nominalizati toti salariatii care vor fi spusi majorarii salariului minim si toti vor semna acea decizie. Fiecare va primi o copie a ei. Apoi operati in Revisal majorarile. Daca aveti salariati care au deja salariul peste nivelul minim si nu se impune majorarea lui, neexistant coeficienti de ierarhizare aplicabili la nivelul unitatii dvs, in cazul lor se incheie acte aditionale, majorarea facand obiectul unei negocieri.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024