ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conditii intoarcere din concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. M_am intors dupa 2ani din concediu de maternitate si compania mi_a recomandat 60de zile fe scolarizare, fiind incadrata pe acelasi post. Se ezita incadrarea mea efectiva pentru ca este o alta persoana cu contract nedeterminat pe postul unde eu sunt titular. Ce perioada am la dispizitie dupa revenirea din concediu de maternitatr pentru a chema compania in judecata si conform carei legii?

Adaugata in: Codul Muncii
Alexandra Florea
 User  Alexandra Florea
a intrebat la 04 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandra Florea
 User Alexandra Florea
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Aug. 2014
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2014
Angajatorul ar trebui sa va reprimeasca pe post imediat ce va inceteaza de drept concediul, adica in ziua imediat urmatoare a celei in care copilul a implinit 2 ani. Nu este legal sa figureze o alta persoana angajata pe postul dvs atata timp cat dvs ati revenit la lucru. Contractul ei de munca ar trebui sa expire asa cum prevede codul muncii, la data la care dvs reveniti din CIC. Un astfel de contract pentru un salariat cu scopul de a va inlocui pe perioada concediului este de preferat sa fie incheiat pe perioada determinata, iar in continutul lui, indiferent de durata pentru care s-a optat, trebuie sa apara ca va inlocuieste cat timp sunteti in CIC.

Depuneti o sesizare la ITM daca aveti in continuare probleme si nu vi se acorda drepturile cuvenite. Aveti in favoarea dvs si legea 202/2002 privind egalitatea de tratament intre barbati si femei in care apare ca aveti dreptul la un post cel putin echivalent cu salariul cel putin egal cu cel pe care il aveati pe postul de pe care ati intrat in CIC si modificat in functie de toate schimbarile intervenite in timpul in care ati fost in CIC.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024