ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conflict de interese?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Medicul sef de sectie o are in subordine sa pe sotia sa - asistenta. Lasand la o parte faptul evident de favorizare, legal este un conflict de interese? La sezizarile in scris catre manager a acestor abuzuri, medicului sef i s-au dat sezizarile pe care le-a citit in fata intregului personal (medici, asistente, infirmiere) rugandu-i apoi sa mearga la directie si sa dea desmintiri. Este legal?

Adaugata in: Codul Muncii
Valeriu Andrici
 User  Valeriu Andrici
a intrebat la 07 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Daca legea sau documentele interne precum contractul colectiv sau regulamentul intern nu prevad interdictii in acest sens, al incadrarii rudelor sau persoanelor apropiate in aceeasi insitutite, atunci nu se poate pune problema incalcarii unui regulament. Nu imi dau seama la ce va referiti cand intrebati de legalitate. Daca acuzatiile sunt gresite, este oarecum de asteptat ca managerul sa solicite desminterea lor. Insa daca acele acuzatii sunt reale ar trebui specificate clar acestea si declansata o ancheta sau facuta o sesizare in instanta. Conflictul de interese apare de regula in situatiile in care un angajat lucreaza de exemplu pentru doua insitutii cu acelasi profil si domeniu de activitate. In cazul de fata este vorba strict de prevederi si politici interne, la nivel de unitate.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024