ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este corect cum a procedat seful meu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am lucrat din anul 2007 pana in prezent ca Responsabil Protectia Muncii si Situatii de Urgenta, avand si alte lucrari din alt compartiment, Programe prestatii. Postul meu era normat in cadrul compartimentului Protectia Muncii - Situatii de Urgenta. Sunt inginer si am fost indrumata in 2007 sa urmez cursuri doar pentru protectia muncii. In 2007 si in anul 2011, in urma unor controale pe linie de Situatii de Urgenta, organele de control au cuprins in nota de constatare sa fiu trimisa, cu termen imediat, sa urmez cursuri pentru cadru tehnic PSI. Seful de subunitate a intocmit solicitare scrisa catre conducerea unitatii (Regionala) pentru a fi indrumata la cursuri, dar acest lucru nu s-a intamplat. Intre timp, seful subunitatii unde lucrez a fost inlocuit, iar in ultima luna, Regionala a cerut tuturor subunitatilor sa trimita tabel cu salariatii ce trebuie sa urmeze cursuri. Seful de subunitate nu m-a trimis pe mine, trimitand-o in schimb pe o colega de-a mea ce avea alte atributii, neavand nicio tangenta cu Situatiile de Urgenta.
L-am intrebat pe seful meu de ce nu am fost trimisa eu si a spus ca el hotareste cum vor munci salariatii.
Mentionez faptul ca pe perioada cat am raspuns de Situatiile de Urgenta din unitate nu au fost nereguli, nu am avut sanctiuni.
Conform articolului 24 alin. 2 din HG1425/2006, responsabilul cu protectia muncii poate sa aiba cel mult lucrari complementare de Situatii de Urgenta sau Protectia muncii.
Este normal ca mi s-au luat lucrarile complementare de Situatii de Urgenta si am ramas cu alte lucrari care nu sunt complementare cu protectia muncii?
Va rog mult, daca se poate, sa imi spuneti daca este corect cum a procedat seful meu si ce as putea face.
Va multumesc anticipat!
Cu respect.

Adaugata in: Codul Muncii
Ionica Miu
 User  Ionica Miu
a intrebat la 21 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Aurora Ciorobea
 User Aurora Ciorobea
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2012
Art invocat de dvs. prevede:
"Art. 24. - (1) Serviciul intern de prevenire si protectie se organizeaza in subordinea directa a angajatorului ca o structura distincta.
(2) Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.
(3) Angajatorul va consemna in regulamentul intern sau in regulamentul de organizare si functionare activitatile de prevenire si protectie pentru efectuarea carora serviciul intern de prevenire si protectie are capacitate si mijloace adecvate"
Deci nu este obligatoriu ca rsponsabilul cu SSM sa presteze si activitatile de SU. Activitatea de SSM este destul de diversificata ca sa poata si prestata singura. Puteti notifica angajatorul sa nu va dea alte activitati in completare decat cea de SSM si daca nu tine cont, puteti sesiza ITM-ul.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion adriana iancu alexei delimart violeta Georgescu Gratiela Petrescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024