ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

In timpul concediului prenatal poti intra in restrangere de activitate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.As dori sa stiu, daca in timpul concediului prenatal poti intra in restrangere de activitate?Sunt educatoare titulara si ma aflu in concediu prenatal.Am fost anuntata ca, voi intra in restrangere de activitate, desi NUpostul de la gradinita la care am functionat se desfiinteaza, ci un post de la gradinita de care apartin.Directorul institutiei de care apartin propunandu-mi un post de invatatoare intr-un sat apartinator.Eu stiam ca in timpul concediului prenatal sau cel de crestere a copilului nu se pot face astfel de modificari, postul ramanand rezervat.Va rog sa ma lamuriti.Va multumesc.

Angy Peter
 User  Angy Peter
a intrebat la 04 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Feb. 2015
Daca este vorba de o reorganizare judiciara sau o procedura de faliment pronuntate de instanta de judecata, atunci se poate face acest lucru, se poate ajunge la o desfiintare de post chiar si in timpul concediului. Insa aceasta desfiintare trebuie sa fie insotita de un preaviz minim de 20 de zile lucratoare asa cum prevede Codul muncii republicat. Cum concediul pentru maternitate si cel pentru crestere copil duc la suspendarea contractului de munca, preavizul se va suspenda implicit si reluat dupa incetarea perioadei de suspendare. Daca institutia se dizolva in conditiile legii atunci contractul de munca poate inceta de drept ca urmare a acestui fapt, potrivit prevederilor Codului muncii.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024