ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Informare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca un cadru didactic este detasat la o alta unitate pentru 1 an, ce modificari se fac in contractul de munca si mai ales in Revisal?
Va multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii
Doina Doina
 User  Doina Doina
a intrebat la 29 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2012
Operarile in Revisal se fac de catre angajatorul care dispune detasarea, salariatul activand in baza deciziei de detasare. Pe durata detasarii insa nu se pot opera modificari in CIM pentru ca acesta este suspendat. Modificarile se vor face dupa revenirea salariatului din detasare. Angajatorul la care este detasat salariatul nu va opera nimic in Revisal, nu va incheia contracte sau alte acte de modificare a CIM. De asemenea, in cazul in care este nevoie, el poate derula o ancheta disciplinara insa o eventuala sanctiune va putea fi dispusa numai de angajatorul care a dispus detasarea.

Unitatea in care este detasat salariatul va evidentia salariul si alte drepturi salariale platite angajatului in cazua pe statul de plata, iar orele lucrate in pontaj.

Art. 42 - Codul muncii republicat
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
d) pe durata detasarii.

Art. 49
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Radu Anton G Stancu adriana iancu Gratiela Petrescu Marius Ion