ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

lucrarea Tara Membra UE


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
suntem producatori tamplarie,am castigat un contract in Belgia si acum urmeaza sa trimitem 3 salariati de-ai nostri sa monteze aceasta tamplarie +2salariati de la o alta firma, salariatilor nostri le vom face ordin de delegare, dar intrebarea noastra este ce vom face cu ceilalti 2?
se pune problema de inchiriere personal? se poate face asta la noi in tara?trebuie anuntat la Organele competente?
multumesc frumos!

Adaugata in: Codul Muncii
Puiu Lidia
 User  Puiu Lidia
a intrebat la 27 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului puiu lidia la 29 Mai. 2013
Atunci pentru cei doi salariati care vor presta activiate din partea altui angajator pentru dvs va fi necesara detasarea lor si nu delegarea. Iar pe ai dvs ii puteti delega prin ordin de delegare, prelungirea fiind posibila doar cu acordul lor peste perioada maxima prevazuta de lege pentru delegarea unilaterala.

Nu se poate face cum sugerati dvs, nu aveti legal dreptul sa delegati salariati cu care nu aveti contracte de munca semnate. Semnati un acord de detasare cu acea firma, un contract de punere la dispozitie, pentru ca ea sa poata detasa salariatii la dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Puiu Lidia
 User Puiu Lidia
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2013
Salariatii merg sa deruleze activitatea pentru firma noastra (firma nostra a castigat acel proiect si acum mergem sa montam, salariatii vor fi platiti de noi, iar impozitele vor fi platite de firma noastra aici in tara)

multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Puiu Lidia
 User Puiu Lidia
a raspuns userului gabriela Arghir la 29 Mai. 2013
Buna ziua! Multumesc foarte mult pentru raspunsurile acordate!
Mai am insa o intrebare: inteleg din raspunsul d-voastra ca pentru cei 2 angajati firma trebuie sa faca delegare catre firma noastra, dar noi la randul nostru ce facem cu ei? cu ce statut pleaca ei de la noi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
In primul rand este importat sa stabiliti de la bun inceput in beneficiul cui deruleaza activiate acesti salariati: al dvs sau al unui angajator din Belgia. Daca este in beneficiul dvs atunci mergeti pe ordin de delegare, este cea mai simpla cale. Veti avea insa nevoie sa obtineti pentru acei salariati formularul A1 de la Casa de pensii ca sa puteti face dovada asigurarii lor in tara la sistemul de pensii publice.

Ceilalti 2 salariati, daca vor presta activitate tot in beneficiul dvs dar in afara tarii, pot fi detasati de firma la care lucreaza in prezent, dar la fel, vor avea si ei nevoie de formularul A1. Se poate merge si pe varinata inchirierii de personal daca firma este autorizata ca agent de munca temporara dar procedura este putin diferita pentru extern din cate stiu. In cazul lor se justifica delegarea doar daca desfasoara activiate in beneficiul angajatorului unde sunt incadrati. Dar daca activitatea este desfasurata in beneficiul unui alt angajator, trebuie detasare nu delegare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabriela Arghir la 28 Mai. 2013
Agentul de munca temporara se ocupa de acest lucru, acea asa-numita inchirere de personal sau leasing de personal. Este singurul care poate lucra sub acesta forma pentru ca poate incadra salariati care sa presteze activiate pentru un utilizator cu care a incheiat contract de punere la dispozitie sau de prestari servicii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
Pt. ceilalti 2 angajati trebuie sa le faca delegare firma la care sunt incadrati.Intrebati si ITM-ul. Nu se pune problema de inchiriere personal, pt. ca agentul de munca temporar are alt statut.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024