ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Ce mi se poate intampla in situatia in care trebuie sa revin la locul de munca pe data de 12.01.2013, copilul meu implinind 2 ani pe data de 11.01.2013, in cazul in care lucrez la o farmacie care are program sambata si duminica. Am anuntat scris si verbal ca pe data de 12.01.2013 ma voi prezenta la locul de munca si mi s-a spus ca sub nici o forma sa nu ma prezint pana pe data de 15.01.2013 pentru a mi se da preaviz de 20 de zile. Cum pot demonstra ca pe data de 12.01.2013 eu ma voi prezenta la serviciu pentru a nu da motiv de neprezentere administratorul putand in mod tendentios sa considere 4 zile nemotivate. Eu cunosc legea care a intrat in viguare cu data de 01.01.201. Administratorul refuza sa ia in considerare legea.

Adaugata in: Codul Muncii
Silviu Florea
 User  Silviu Florea
a intrebat la 08 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Ian. 2013
Facetoi o sesizare catre ITM mai inati, ca sa asigurati un control pe baza caruia sa se identifice daca farmacia este in faliment sau reorganizare judiciara.

Pentru zilele in care angajatorul va refuza revenirea la lucru, el nu prea are baza legala prin care sa va intrezica revenirea. Daca vi se acorda preaviz, acesta ar trebui sa il incepeti cel tarziu din data de 14.01, luni, si nu de marti.

Daca zilele de sambata si duminica sunt zile de lucru conform planificarii interne, puteti incerca un concediu medical pentru incapacitate temporara de munca, astfel incat sa aveti motivare penrtu zilele in cauza. Comunicati angajatorului prin fax sau recomandata certificatul medical, sau cel tarziu in data de 5 a lunii urmatoare, astfel incat sa nu va poata ponta nemotivat.

Insa va recomand sa inaintati cat mai repede o sesizare catre ITM, luati legatura cu ei telefonic ca sa mearga lucrurile mai repede.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart adriana iancu Gratiela Petrescu Radu Anton Viviana Serni Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024