ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenirea din ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am rugamintea de a-mi spune daca pot fi data in somaj cu art.61 lit.d, sau cu art.65 din codul muncii (eu nascand dupa 01.01.2011). Sunt asistenta de farmacie de 12 ani si 4 luni, lucrand numai in farmacie. Mi s-a comunicat verbal ca nu sunt obligati prin legea 111/2010 sa ma primeasca 6 luni, putand gasi si o alta cale de a ma da in somaj.

Adaugata in: Codul Muncii
Silviu Florea
 User  Silviu Florea
a intrebat la 10 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2013
Angajatorul greseste, daca nu se afla in reorganizare judiciara sau procedura de faliment. Sunt singurele situatii in care angajatorul este scutit de acea restrictie de 6 luni de la revenirea definitiva in unitate, timp in care nu are voie sa va concedieze.

Mai mult, pentru ca o concediere in temeiul art. 61 litera d) sa fie legala, angajatorul ar trebui sa deruleze o evaluare a performantelor profesionale. In cazul dvs nu prea au ce evalua cat timp nu ati fost la lucru (contractul fiind suspendat) si nu se poate pune problema unor performante sau obiective atinse sau nu. Nu va pot concedia nici macar disciplinar, numai cele doua situatii mentionate mai sus pot permite angajatorului sa va concedieze mai devreme de cele 6 luni.

Sesizati Inspectorii ITM. Daca totusi nu se solutioneaza si angajatorii merg mai departe cu concedierea avet posibilitatea contestarii deciziei de concediere in termen de 45 de zile de la data comunicarii ei. (data aceata ar trebui sa apara in decizie). Contestatia se depune in intanta, la Tribunalul de care apartineti in functie de domiciliul.




Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024