ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se poate anula o oferta de munca semnata?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

In urma unor discutii/negocierii primesc, pe email, o oferta de munca (inainte de a semna CIM) in care se stabilesc locul, conditiile de lucru, salariul si data inceperii efectiv a job-ului.

Sa presupunem ca imi dau ok-ul, tot pe email, pentru aceasta oferta, insa intre timp (pana sa incep sa lucrez la prima firma) primesc o alta oferta de colaborare mai avantajoasa, pot sa anulez prima oferta pentru care mi-am dat ok-ul pe email?

Care sunt implicatiile/consecintele semnarii unei astfel de oferte?

Multumesc! Seara buna!

Adaugata in: Codul Muncii
Enima Enima
 User  Enima Enima
a intrebat la 21 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Enima Enima la 28 Mar. 2014
Ar trebui sa solicitati incetarea prin demisie, acordul partilor sau chiar prin notificare scrisa in temeiul art. 31 (3). Personal va recomand ultima varianta in conditiile in care ati dori sa incetati contractul in timpul perioadei de proba sau la finalul ei. O astfel de incetare nu presupune efectuarea unui preaviz si nici nu trebuie motivata, asa cum prevede legea. In notificare treceti si data de la care doriti sa inceteze raportul de munca. Un astfel de document ar arata cam asa:

Subsemnata/ul ........................................... avand domiciliul in...................... Strada............... nr. ..........., CNP.............................., avand functia de ....... in cadul S.C. .................., cu sediul in .........., formulez prezenta

NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .... din data de ....... , incepand cu data de ......

Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........

Data ................

L.S
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Enima Enima
 User Enima Enima
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Mar. 2014
Buna ziua,
Revin cu o intrebare. Am semnat oferta de angajare, merg la controlul de medicina muncii si semnez si contractul de munca (cu perioada de proba). In acest caz daca primesc o oferta de colaborare mai avanjoasa si doresc sa incetez colaborarea, cu firma cu, care am semnat contractul de munca, imi puteti spune va rog care sunt consecintele/drepturile/obligatiile mele intr-o astfel de situatie?
Multumesc! O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Enima Enima
 User Enima Enima
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mar. 2014
Multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2014
Oferta nu are valoare juridica deci o puteti refuza oricand sau va puteti schimba decizia daca doriti sa acceptati o alta oferta. Contractul de munca este cel care produce efecte juridice intre cele doua parti, angajat si angajator, in temeiul Codului muncii republicat.

Singurele consecinte pe care le-ati putea intampina ar fi ca angajatorul sa nu mai fine interesat sa colaboreze cu dvs pe viitor, de exemplu. Dar consectinte legale nu exista, oferta nu va obliga in niciun fel.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Viviana Serni Gratiela Petrescu Marius Ion adriana iancu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024