ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Spor weekend


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma unui control de la ITM am primit ca masura respectarea art. 137 alin. 3 din legea 53/2003. Avem un salariat care este angajat cu norma de 2 ore/zi, aceste zile efectuandu-se numai in weekend. Pt. acest salariat trebuie facut act aditional in care specificam sporul de weekend acordat? In completarea orelor de weekend mai avem 2 sal. care le efectueaza prin rotatie. Trebuie facut act aditional pt. cei 3 salariati? Trebuie sa inregistram in REVISAL acest spor? Mentionam ca sporul de weekend apare in statele de salarii.

Adaugata in: Codul Muncii
Catalina Marinescu
 User  Catalina Marinescu
a intrebat la 22 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Catalina Marinescu
 User Catalina Marinescu
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Ian. 2013
Acest spor este mentionat in Regulamentul Intern. Trebuie facut si act aditional la CIM in situatia in care nu este un spor permanent?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 23 Ian. 2013
Caracterul ocazinonal sau permanent al sporului este dat de prezenta sau absenta lui din contractul indivudal al salariatului. Chiar codul muncii face referire la sporurile cu caracater permanent, in stabilirea formulei de calcul pentru indemnizatia de concediu de odihna. ITM ofera aceesi explicatie. Nu are legatura cu frecventa acordarii sporului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Sporul de weekend trebuie sa apara in mod obligatoriu in CCM sau CIM, asa cum prevede Codul muncii republicat, deoarece el se stabileste la nivel de angajator si nu exista un cuantum impus de lege. Daca nu aveti mentionat sporul in CCM, obligatoriu trebuie sa apara in CIM.

Art. 137
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
In primul caz, avand in vedere ca salariarul presteaza munca numai in zilele de week-end , da se poate face act aditional cu acest spor.Pentru ceilalti fiind un spor ocazional intr-adevar se relecta acest drept in statul de plata si nu se incheie act aditional.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024