ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stimulent insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Daca am optat sa primesc indemnizatie de crestere a copilului in valoare de 600lei timp de doi ani, in virtutea faptului ca eram studenta cand am nascut, si ma angajez inainte sa implineasca copilul 1 an, pot beneficia de stimulent de insertie? Daca da care este valoarea acestuia, iar daca nu, indemnizatia se suspenda oricum?



Adaugata in: Codul Muncii
Veronica C.
 User  Veronica C.
a intrebat la 26 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Apostu Raluca
 User Apostu Raluca
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Sep. 2012
Buna ziua. Mi-a fost suspendat stilmulentul de insertie pentru ca aveam impozit neachitat. l-am achitat dupa 7 luni, iar dupa achitare, cand am depus dovada achitarii, mi s-a spus ca nu mai primesc banii din retroactiv, pentru ca ar fi trebuit achitat acest impozit in maxim 5 luni. In decizia pe care am primit o prin posta (decizia de suspendare a stimulentului) nu scrie nimic despre vreun termen limita. Nici cei de la DAC nu stiau despre acest termen limita. De la agentia nationala pentru prestatii sociale mi s-a spus ca exista o lege, eu o caut pe net, dar n-o gasesc. Si chiar daca as gasi-o, nu ma simt incurajata pt o pierdere destul de mare. Va rog, daca puteti, aratati-mi legea. Si spuneti-mi daca mai am vreo sansa de a lua totusi banii din urma. Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Veronica C. la 26 Mar. 2012
Opinia mea personala este ca ati putea beneficia de stimulent daca va angajati si deci renuntati la concediu. Incercati sa obtineti si un raspuns de la autoritati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Veronica C.
 User Veronica C.
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Mar. 2012
Va multumesc pentru raspuns! Nedumerirea mea provine mai ales din faptul ca in OUG 111/2010 am citit ca persoanele care au optat pentru concediu de 2 ani nu primesc stimulent, insa nu mi-e clar daca acest lucru este valabil si in cazul realizarii de venituri impozitabile inainte de implinirea a 1 an de concediu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Mar. 2012
Stimulentul se acorda pe baza dovezii de realizare a veniturilor. OUG 111/2010 modificata nu prevede ca intr-un astfel de caz nu ati putea beneficia de stimulent de insertie. Insa exista o prevedere in cuprinsul legii conform careia acest stimulent se acorda in cazul persoanelor care au optat pentru concediu crestere copil de 1 an si aleg sa revina la locul de munca inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil. Verificati si cu cei de la Primarie sau Directia de asistenta sociala daca intr-un astfel de caz puteti beneficia de stimulent. Opinia mea este ca ar trebui sa beneficiati, insa e bine sa primiti si o confirmare de la autoritatea care va plateste stimulentul.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024