ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

20 de zile de preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Firma la care lucrez de 6 luni m-a anuntat ca mi se reduce postul!cele 20 de zile de preaviz trebuie sa le primesc in scris sau verbal? Pentru ca ei nu mi-au spus nimic!Am dreptul la somaj?anterior am lucrat la o alta firma 8 luni de zile ,am intrerupt 2 saptamani si m-am angajat la aceasta firma!Sunt obligati sa ma dea in somaj, pentru ca nu am gasit nimic de lucru?O sa mai lucrez pana la sfarsitul lunii!

Adaugata in: Concediere
Andreea Vescan
 User  Andreea Vescan
a intrebat la 10 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2013
In cazul desfiintarii postului ar trebui sa primiti in scris o notificare, in care vi se precizeaza si durata de preaviz cat si data de la care ar trebui sa curga el. Preavizul este de minim 20 de zile lucratoare in cazul concedierii. Data fiind forma scrisa a contractului de munca, incetarea ar trebui sa aiba loc tot in scris.

Beneficiati de preaviz daca indepliniti conditia stagiului de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24, pe langa incetarea din motive neimputabile dvs. ca salariata. Conditia stagiului, din ce relatati, este indeplinita.

Nu angajatorul va trimite in somaj, dvs sunteti cea care veti solicita acordarea lui dupa incetarea raportului de munca. El are obligatia de a va elibera, la cerere, toate documentele de care aveti nevoie pentru obtinerea indemnizatiei, dar nu va trimite el in somaj. Nu este nimeni obligat sa va dea somaj daca nu gasiti de lucru, este optiunea dvs daca il solicitati sau nu. Va trebui sa depuneti dosarul in termen de 10 zile de la incetare ca sa puteti beneficia de indemnizatie din ziua incetarii, daca se aproba dosarul ca urmare a indeplinirii conditiilor de acordare a somajuluiu si a prezentarii documentelor necesare. In cazul in care nu va puteti incadra in acest termen, aveti la dispozitie 12 luni de la data incetarii timp in care sa solicitati acordarea acestui drept, caz in care, indemnizatia se va acorda de la data depunerii cererii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024