ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

abuz de putere?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
Sunt asistent medical comunitar intr-o comuna din judetul calarasi. Asa cum se stie , din 2009, apartinem de primarii. Dl primar din aceasta comuna spune tuturor ca ma da afara ca am salariul de 1500 lei( lucru neadevarat) si ca nu fac nimic pentru acesti bani,mai mult stie dansul ca nici nu vin la serviciu. Acum mi-a cerut un raport de activitate punctual pe zi,in care sa specific numele persoanelor cu care am intrat in contact,bolile acestora precum si masurile pe care le- am luat in legatura cu starea lor de sanatate. Eu nu pot da numele persoanelor si bolile lor pentru ca as incalca legea confidentialitatii bolnavilor, lege pe care trebuie sa o respect dat fiind ca am profesia de asistent medical. Deasemenea mi-a transmis ca ma cheama la comisia de disciplina a primariei. Intrebarea mea e daca are dreptul sa ma cheme pe mine ca asistent medical comunitar in aceasta comisie si daca da, cu cat timp inainte de intrunirea comisiei este obligata primaria sa ma anunte.
va multumesc!

Nicoll Nicol
 User  Nicoll Nicol
a intrebat la 21 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului nicoll nicol la 22 Oct. 2013
Fara dovezi nu prea vad, personal, cum ar avea castig de cauza. Dar daca sunt martori care sustin acest lucru s-ar putea sa va dezavantajeze. Incercati sa luati legatura si cu ITM pentru ca tinerea evidentei orelor de lucru la nivelul angajatorul este obligatorie si trebuie prezentata inspectorilor in cazul unui control.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicoll Nicol
 User Nicoll Nicol
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Oct. 2013
Motivul pentru care sustine ca ma da afara e ca nu ma duc la serviciu,lucru total neadevarat. Nu a vrut sa semnez condica,nu a venit niciodata in control,i-am raspuns intotdeauna la telefon ......dansul sustine ca are martori care nu m-au vazut la serviciu. Mentionez ca activitatea mea este de teren . Daca vroia sa demonstreze ca nu ma duc la serviciu nu era normal sa trimita oameni sa ma caute ,sa ma sune sa fiu intrebata unde sunt...si daca nu ma gaseau sa faca un proces verbal? Este oare posibil ca pe declaratia unor anumiti oameni...posibil locuitori din acel sat si posibil simpatizanti ai dlui primar sa se faca un referat?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2013
Cat timp clinica respectiva apartine de Primaria locala, se poate sa va convoace ei la o cercetare disciplinara. Insa ca sa se puna problema unei cercetari disciplinare trebuie sa existe o abatere disciplinara constatata prin referat. Iar pe dvs. superiorul trebuie sa va convoace in scris pentru a participa la aceasta cercetare, nicidecum verbal.

Personal consider ca este o situatie abuziva pentru ca, pe de o parte, angajatorul nu poate concedia disciplinar un salariat pe motivul salariului de incadrare, pentru ca acesta reprezinta un element negociat sau impus de un act normativ, in functie de caz. Iar pe de alta parte vi se cere sa incalcati legea, ceea ce iarasi nu este in regula.

Incercati sa luati legatura cu ITM local (cel judetean) si sa solicitati un control la fata locului pentru ca ceva nu este in regula acolo, in mod evident.

Daca se ajunge in final la o concediere ar trebui sa primiti o decizie de incetare pe care o veti putea contestat in instanta in termen de 45 de zile de la comunicarea ei. Termenul trebuie sa apara in cuprinsul ei altfel este nula.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton George Andreescu G Stancu Ioana Popa alexei delimart Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024