ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Abuz in serviciu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este legal ca seful sa interzica unui salariat care este angajat cu CIM pe perioada nedeterminata, ca incepand cu o data, respectiv 01.04.2012  sa nu se mai prezinte la serviciu?
Precizez ca angajatul nu vrea sa demisioneze. Va rog sa ma sfatuiti ce se poate face in acest caz. Se poate face reclamatie la ITM? Cum se procedeaza?

Adaugata in: Concediere Abuz
Roxana Georgescu
 User  Roxana Georgescu
a intrebat la 12 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Apr. 2012
Este bine sa aveti in vedere si faptul ca angajatorul nu poate forta salariatul sa isi de demisia sau sa inceteze prin acordul partilor raportul de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Apr. 2012
Depinde de motivul pentru care angajatorul solicita incetarea. Daca este vorba de o abatere disciplinara pentru care s-a efectuat cercetare, iar in urma acesteia sanctiunea dispusa a fost desfacerea CIM, salariatul trebuie sa primeasca o decizie de concedierea cu data la care CIM ar trebui sa inceteze. In astfel de cazuri preavizul nu este obligatoriu, din contra. Angajatorul mai poate inceta raportul fara preaviz in cazul in care salariatul este arestat preventiv.

Verificati cu angajatorul care este motivul pentru care doreste incetarea raportului de munca. Daca nu se aplica nici una dintre aceste situatii, atunci nu este legala decizia sa. Concedierea ar trebui oricum sa repsecte niste prevederi legale si o procedura clara. Daca nu reusiti sa aflati o motivatie, mergeti catre ITM cu o sesizare. Sfatul meu ar fi insa ca dupa dispunerea sesizarii, sa continuati sa mergeti la locul de munca daca raportul de munca va continua, pentru a nu intoarce situatia in defavoarea dumneavoastra si a risca sa fiti sanctionata disciplinar pentru absente nemotivate.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024